19/04/23 - 19:58h

Novak: Uvodne nedelje na šljaci su uvek najizazovnije za mene

 

Novak Đoković zabelećio je prvu pobedu na ATP turniru u Banja Luci.


Novak Djokovic

On je u meču osmine finala nakon preokreta savladao Francuza Luku van Eša.

Nakon meča, on je istakao da njegovom stilu igre ne odgovara šljaka.

– Mogu samo da pričam u svoje ime. Svaki igrač ima svoje preference kada su podloge u pitanju. Odrastao sam na šljaci, najviše igrao na šljaci kao mlad teniser. Za moj stil mi ne odgovara. Najviše mi odgovaraju trava i tvrda podloga, brza u dvorani. Imao sam velikih trofeja i na šljaci. Da ne ispadne da se žalim. Ali dosta više napora moram da uložim da bih pronašao kvalitet igre koju tražim. Nije uvek ljubav između igrača i šljake. Te uvodne nedelje na šljaci su uvek najizazovnije za mene. Ne igram na onom željenom nivou. Uvek to dođe negde od Rima i Rolan Garosa. To ja i želim. Rolan Garos je najveći cilj na ovoj podlozi. – rekao je Novak.

Kaže da mu je za pobedu pomogla i publika.

– Strpljiv meč je bio dosta za mene i mog protivnika. Zbog uslova u kojima smo igrali, trebalo je puno energije da se pobedi ovakav meč. Pobedio sam zbog publike, to stvarno mislim. U jednom trenutku sam bio u nezavidnoj poziciji. Bilo mi je potrebno da dobijem tu podršku. Kada mi je bilo neophodno, oni su to uradili. Hvala svima na strpljenju što su došli. Nadao sam se da će biti takva atmosfera.

Pohvalio je svog rivala.

– Kad si na vrhu svako želi da te pobedi, da pokaže da može. Mnogo puta sam doživeo u životu, nije uvek prijatno kada imate razigranog protivnika. Mlad je, pred njim je svetla budućnost. Jako je brz, spretan. Igra kvalitetan tenis. Ima kompletnu igru. To što se svi razigraju je možda dobra uvertira za trenersku karijeru. Kada si na terenu sa većinom njih, možda je to znak da ćeš biti dobar trener.

Novak je izrazio zabrinutost za budućnost srpskog tenisa.

– Normalno je očekivati da će da niknu novi igrači, mladi igrači. Nisam želeo da izgubim od 18-godišnjaka, to mi je bio dodatni motiv. Poštovanje, divim se njegovoj borbenosti i igri. Ako nastavi u tom ritmu, imaće svetlu budućnost. Francuska proizvodi sjajne igrače već generacijama. Nadam se da će to biti slučaj i sa Srbijom i zemljama iz regiona. Ne možemo samo da se oslanjamo na ovu generaciju. Moramo da mislimo u budućnosti. Srbija nema neku tenisku tradiciju. Od Bobe i Seleš nismo imali do ove generacije. Ovo je zlatna generacija srpskog tenisa. Odgovornost je svih nas da se pozabavimo na nacionalnom nivou da poboljšamo stanje. Ne dopada mi se trenutno stanje srpskog tenisa.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   ATP Banja Luka, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.