09/07/23 - 19:51h

“Novak uopšte ne gubi – to je ono najgore”

 

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se danas u četvrtfinale Vimbldona.


zimbio.com

On je posle pobede govorio o mogućnosti da u četvrtfinalu zaigra protiv Novaka Đokovića.

– Ako bude Novak… Novak je jedan od najboljih na travi, igrač koji u poslednjih nekoliko godina skoro i da ne gubi na ovoj podlozi. U tom slučaju, nemam ništa da kažem. Samo ću izaći tamo da probam da se borim, da odradim svoj deo posla. – rekao je on i osvrnuo se na podatak da na Vimbldonu nikada nije prošao dalje od četvrtfinala:

– Da budem iskren, ne mislim mnogo o istoriji. On zna da je jedan od najboljih igrača ikada, pogotovo ovde na Vimbldonu, na ovom terenu. Zašto je potrebno da razmišljam o njegovim uspesima. Ja kao ja, moram da razmišljam o sebi. Ako Novak bude razmišljao o tome da sam izgubio sva svoja četvrtfinala, neka razmišlja.

Govorio je i o tome šta može da očekuje protiv Đokovića.

Pa on je jedan od najboljih. Ne gubi uopšte ove godine, pogotovo na Grend slemovima. Sve Slemove koje je igrao je i osvojio. To je ono najteže. Ima dobru igru jer dobro trči. Zna kako iskoristi brzinu. Nekada mu sama ta misao da je preteško igrati protiv njega pomaže. Koristi tu brzinu i ne pravi gršeke. Na kraju, često vas tera na još jedan potez i grešku. Dobro servira. Šta više, predobro, u svim pravcima, blizu linije. Veliki su mu procenti prvog servisa, teško je napraviti brejk. Onda, ritern radi na svakoj lopti, morate da igrate svoju najbolju igru i da se nadate.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Andrej Rubljev, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari: 1

 
Atanas July 10, 2023 Odgovori

Dali ce danas biti neki LIVE PRENOS?

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.