04/01/23 - 12:59h

Novak u Adelejdu sreo svog prvog trenera

 

Novak Đoković u Adelejdu je imao priliku da evocira uspomene sa početka svoje profesionalne karijere.


Novak Djokovic

Novak se ove nedelje takmiči na turniru u Adelejdu. U prvom kolu savladao je Konstanta Lestijena, a ovom meču prisustvovao je Dejan Petrović, njegov trener sa početka karijere.

– Dejan je bio moj prvi trener na profesionalnom nivou. Bio je moj prvi trener koji je putovao sa mnom. Odrastao sam gledajući ga u Dejvis kupu. Igrao je za Srbiju. Bio je kapiten Dejvis kup tima takođe. Bio je neka vrsta idola za mene, on i njegova generacija – Zimonjić, Vemić, ti momci. On je takođe lokalac ovde, rođen je u Adelejdu, dolazak u Australiju sa njim bio je dobar. Vodio me je unaokolo, povezao sa srpskom zajednicom u Australiji. Imao sam veliku podršku iako sam još uvek bio tinejdžer. – rekao je Đoković i nastavio:

– Sećam se da smo radili na mom poboljšanju igre na mreži. Bio je veoma agresivan, australijska škola tenisa. Pokušavao je da koristi kratke lopte, servis volej itd. Pokušavao je da mi pomogne u igri na mreži, osećaju, servisu. Bilo je to sjajno vreme. Mislim da mi je on bio trener kada sam prvi put ušao u najboljih 100 na listi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.