04/07/15 - 09:46h

Novak, treći dan: obožavaoci zahtevniji nego protivnik (blog)

 


Juče je Novak Đoković protivnicima poslao još jednu poruku upozorenja. Zbog prikazane igre protiv Bernarda Tomića svako ko se naziva teniskim i ljudskim bićem trebalo bi da se zabrine. Bernard Tomic se na vreme pomirio s tim. Danas je bio iskren i priznao da u meču koji je podsećao na usputni za aktuelnog šampiona on nije ima šta da traži. Od brojki 6:3, 6:3, 6:3 Australijancu se zavrtelo u glavi, koji se našao u ulozi žrtve igrača koji svoju nadmoć u savremenom tenisu ne prestaje da demonstrira. Đoković, koji je za tri seta uspeo da odservira 15 asova, prosto je zakucao Tomića iza osnovne linije. Ruku na srce, drugačiji rasplet nismo ni očekivali, ali prija kada vidimo Novaka kako superiorno osvaja poene na najprestižnijem turniru na svetu. Svako onaj koji tvrdi suprotno blizu je laž. Ima li šta lepšte nego kada dolazite iz iste zemlje kao i svetski broj jedan, a vaša zajednička zastava se vijori sa tribina centralnog terena Vimbldona!?

Vimbldon

Vimbldon

I dok je aplauzima publika ispraćala Tomića sa terena Novak je sa viškom energije i prepoznatljivim raspoloženjem delio autograme, a čak se u jednom trenutku potpisao jednom gledaocu na veštačku nogu, što samo nekako govori u prilog tome koliko je meč protiv Tomića bio ležeran i naravno rutinski. Nekako se posle ovog meča stekao utisak da se Đoković više namučio sa obožavaocima koji su hteli autogram nego sa današnjim protivnikom, koji je samo hteo da se ovaj okršaj što pre završi. Verujem da se i Novaku žurilo. Treba što više vremena provesti sa porodicom, čak i u vreme čuvenog Vimbldona.

Razlog za ležeran pristup današnjem danu leži dobrim delom i u činjenici da Novak punih devet godina nije izgubio od tenisera koji dolaze iz Australije. U okršaj protiv Tomića i njegovih vatrenih navijača Novak je ušao sa tolikom dozom samopouzdanja koja je prosto neverovatna. Novak je toliko dobro igrao da ni sam ne bi mogao biti zadovoljniji, jer u drugu nedelju najvećeg turnira na travi dolazi u vrhunskoj formi. U drugih sedam dana Novak ulazi po sedmi put i to sa svih osvojenih devet setova, bez ijednog izgubljenog.

Ipak, ovaj put statistika ne bi trebalo da bude ta koja treba da nam dočara Novakov igrački kvalitet. Mislim da je zgodnije pitati Tomića kako se danas osećao. Kako to, pak, nije sportski, verovaćemo brojkama na reč koje nam govore da je Novak u dosadašnjem toku Vimbldona bio besprekoran. I bez obzira na vrapce i veštačke noge, Novak je ovih dana i dalje u centru medijske pažnje isključivo zbog igre koja ga toliko uzdiže u odnosu na ostale igrače, što nam sem ponosa daje razlog i za optimizam kada je odbrana titule u pitanju.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Bernard Tomić, Novak Djoković, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.