05/06/19 - 10:02h

Novak: Sviđaju mi se moje šanse, očekujem najboljeg Zvereva

 


Pred četvrfinale Rolan Garosa, najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da je zadovoljan svojim šansama da ostvari pobedu.


Đoković se za uzalak u polufinale sastaje sa Nemcem Aleksandrom Zverevim.

– Jako sam zadovoljan prikazanim igrama do sada. Imaću za protivnika Aleksandera Zvereva, jednog od najboljih tenisera na svetu, koji nije u najboljoj formi ove godine. Nije beležio značajne rezultate, ali to ne znači da će odigrati ispod nivoa koji ga je karakterisao poslednjih nekoliko godina. Očekujem najbolje od njega zato što je, iako je relativno mlad, dosta stabilan i iskusan igrač koji zna da igra ovako velike mečeve. Ima jak servis i na tome bazira igru – sličnu Štrufu, s tim što je Zverev znatno kvalitetniji igrač sa osnovne linije, tako da očekujem manje. To je to, sad ulazimo u samu završnicu turnira, meni se sviđaju moje šanse s obzirom na to da igram prilično dobro.

Na pitanje šta može da bude presudno u meču, on je odgovorio:

– Ima tu tehničkih i taktičkih detalja, u suštini ću se truditi da ga strateški izbacim iz komforne zone. Njemu je bekhend bolji udarac sa osnovne linije, ima izuzetno snažan servis, a poznato je kada mu ne ide da se povlači nazad i da igra daleko iza osnovne linije. Trudiću se da ubacim dosta varijacija u igru, sa različitim rotacijama, dužinom, da igram kratke lopte, da mu ne dozvoljavam da ima tempo igre sa moje strane. Ukoliko meč bude tesan, onda odlučuje psiha – ukoliko si u stanju da odigraš svoj najbolji udarac kad treba i da ne pogrešiš presudnu loptu.

Meč je na programu u sredu, kada su meteorolozi najavili kišu.

– Super. Čekamo je. Protiv Štrufa mi je to odgovaralo. Saša isto ima izuzetno snažan servis i ukoliko su malo teži uslovi, ako je oblačno kao u prošlom meču i pada kišica, biću zahvalan na tome jer će to usporiti njegov servis što ide meni u korist.

Borbu Novaka i Saše za polufinale možete pratiti na Tenis Uživo od 15.30h.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.