20/11/21 - 10:51h

Novak: Strašno je, ovo ne treba ignorisati

 

Nakon duela sa Kameronom Norijem na Završnom turniru, Novak Đoković govorio je o nestanku kineske teniserke Šuai Peng.


Source: Lintao Zhang/Getty Images AsiaPac

Ona je nestala iz javnosti nepesredno nakon što je objavila da ju je seksualno zlostavljao bivši premijer Kine Žang Gaoli.

U međuvremenu su na Tviter profilu, koji je povezan sa kineskom Vladom, objavljene navodno nove fotografije Kineskinje, ali je sve još uvek veoma sumnjivo.

– Neposredno pre meča sa čuo to. Nisam siguran da li je to bilo saopštenje PR tima, ali nekakvo saopštenje je bilo. Ne znam da li je pronađena ili ne. Ispravite me ako grešim. To sam čuo. Neko mi je rekao da postoji izjava o tome. Ne znam da li je u zatvoru, da li je zadržana. Ne znam. Nije imala komunikaciju ni sa kim. Nadam se da je pronađena, da je zdrava, da je sve u redu. Ako je to tačno, ako je okej, bar je najgore izbegnuto. Podržavam saopštenje WTA kao organizacije. To može da se dogodi bilo kome. Očigledno da nije uobičajena stvar. Nismo čuli za to do sada, ne znam da li se ikada dogodilo. Život je takav. Cela zajednica, teniska zajednica, treba da podrži nju i njenu porodicu, da se uveri da je bezbedna i zdrava. Ako biste imali turnire na kineskom tlu bez da se reši ova situacija, bilo bi čudno. Razumem zašto je WTA zauzela takav stav. – rekao je Novak i dodao:

– Strašno je. Ovo može da se desi svakome u bilo kom delu sveta. Nije važno ko je u pitanju. Samo moramo da se ujedinimo. Ne treba ignorisati ovo. Ovo nije nešto što se tiče samo Kine, već i teniskog sveta. Dugo je bila teniserka. Zaslužuje bar podršku u celom slučaju.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Teniserke, Turniri, Vesti, Šuai Peng


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.