18/02/16 - 09:21h

Novak: Smak sveta proveo bih u mojoj Srbiji

 


Vreme pred početak turnira u Dubaiju, Novak koristi za treninge i razgovor sa medijima. U jednom intervjuu juče, govorio je o početku karijere, ostvarenju snova, porodici, o svom učešću na predstojećem turniru, ali i gde bi dočekao smak sveta.

Novak

Novak na ovogodišnjem turniru u Dubaiju brani 300 ATP bodova. Podsetimo da je prošle godine stigao do finala gde je poražen od Federera sa 2:0 (3:6, 5:7).

Bez obzira na taj poraz, Novak nosi lepa sećanja na najveći grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, gde je prvi put igrao 2007. godine .

Dubai je uzbudljivo mesto, sve vreme se nešto zanimljivo dešava.

Prvi teniser sveta kaže da mu česta putovanja teško padaju samo zbog odvojenosti od porodice, ali i da za taj problem postoji rešenje – ne odvaja se od telefona. Pored telefona u njegovoj torbi obavezna je i knjiga uz koju se odmara tokom putovanja i pauza između mečeva. Smatra da sva ta putovanja donose i mnogo lepih stvari.

Mi teniseri veoma smo privilegovani što radimo ono što volimo i ta duga putovanja samo su mala žrtva. Uživam u tome što posećujem različite zemlje tokom godine i uvek sam radoznao da naučim nešto o lokalnoj tradiciji i načinu života.

Prisećajući se svojih početaka, Novak je govorio o Jeleni Genčić i njenom uticanju na njegov razvoj.

Prvi put sam uzeo reket kada sam imao četiri godine. Bilo je leto. Postojao je teniski kamp blizu restorana koji je držala moja porodica i tu sam upoznao svog prvog trenera Jelenu Genčić, osobu koja je postala veoma važna u mom životu. Nažalost, preminula je pre dve godine. Uvek ću joj biti zahvalan zbog svega što me je naučila.

Novak će u Dubaiju igrati i dubl sa Nenadom Zimonjićem kao deo priprema za Olimpijske igre u Riju, a na pitanje ko je za njega idealan dubl partner, Novak je bez razmišljanja odabrao dvojicu tenisera – Marka i Đorđa Đokovića.

Igrao sam na ATP turnirima dubl sa oba svoja brata, to je bio moj san“, rekao je Novak.

Đoković je sa Karlovićem pre par godina snimio duet pod nazivom „Moja droga je tenis“, a novinare je zanimalo da li je to tako.

Volim da igram tenis i da se nadmećem,ali imam i druga interesovanja u životu, naravno, pogotovo zdravu ishranu. Volim da se hranim zdravo. Na dan meča obično doručkujem voće, izmiksano zeleno povrće i nešto sveže od lokalne hrane.

Na kraju razgovora, novinari su imali jedno kranje neobično pitanje za srpskog tenisera.
Na pitanje u gde bi igrao tenis poslednjeg vikedna na Zemlji, Nole je odgovorio kratko i jasno:

U mojoj Srbiji!

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Novak Djoković, Vesti


Komentari: 2

 
VESNA February 18, 2016 Odgovori

ETO, VOLIMO GA I ZBOG OVOGA. NIKADA NE ZABORAVLJA ODAKLE JE POTEKAO. GRAĐANIN JE SVETA, A SRBIN U DUŠI.

 
dusanka February 18, 2016 Odgovori

pa nejbolji je na svetu

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.