01/07/19 - 17:50h

Novak: Sjajno je imati Gorana u svom timu; prvo kolo je uvek malo nezgodno

 


Najbolji teniser sveta Novak Đoković slavio je u prvom kolu Vimbldona.


Source: Getty Images Europe

Novak i njegov protivnik, Filip Kolšrajber, otvorili su program prvog dana na Centralnom terenu, a u ovom duelu on je slavio sa 3:0 u setovima.

– Ovo je sveti teren našeg sporta. Ima posebno mesto u mom srcu i karijeri. Privilegovan sam što sam imao uspeha na ovom terenu, vraća se taj osećaj. Prvo kolo je uvek malo nezgodno, ako imate dobrog protivnika kao Kolšrajber koji ima iskustva i koji me je pobedio na Indijan Velsu ove godine. Sposoban je za dobar i kvlitetetan tenis na svim podlogama, pogotovo na travi gde ima dobar slajs i servis. Pobedio sam 3-0, ali je bilo nezgodno u sva tri seta. – kazao je Đoković.

Novak je pričao i o Goranu Ivaniševiću koji se dan pre treći grend slem sezone priključio timu srpskog tenisera:

– Mi smo bliski jer smo iz Srbije i Hrvatske, nekad smo bili jedna država. Odrastao sam gledajući (Pita) Samprasa i Gorana. Iz naše regije su svi navijali za ove druge i za njih dvojicu. Sećam sa 2001. da sam bio deo Goranove pripreme za Vimbldon. Trenirao sam kod Nikole Pilića gde se Ivanišević spremao. Imao sam tada 13-14 godina, smatrao sam da sam doprineo njegovoj tituli – našalio se Novak – Znamo se dugo, trenirao je sjajne igrače protiv kojih sam igrao u karijeri. Sjajno ga je imati na svojoj strani. Videćemo posle prve nedelje šta dalje, biće sjajno iskustvo i zadovoljstvo imati takvog šampiona i prijatelja na svojoj strani. Nadam se dugoj saradnji.

Đokovića su novinari pitali da uporedi saradnju sa Goranom i Andreom Agasijem:

– Sa Andreom sam bio u teškom periodu. Nisam igrao šest meseci zbog lakta i vraćao sam se na tur. Operacija je bila dva meseca kasnije i onda sam se oporavljao. Te okolnosti nisu bile dobre po moj odnos i saradnju sa Agasijem. Drugačije je vreme sada. Spreman sam, da kucnem o drvo i igram dobro.

Njegov naredni protivnik je Amerikanac Denis Kudla.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.