24/11/21 - 20:24h

Novak: Sjajno je biti ponovo u timu, nadamo se najboljem

 

Novak Đoković u utorak se priključio srpskom timu u Insbruku gde će se takmičiti na finalnom turniru Dejvis kupa.


Novak Djokovic

Novak je u Austriju otputovao nakon poraza u polufinalu Završnog turnira.

On se prisetio poraza od Rusije u borbi za polufinale na prethodnom takmičenju.

– Sjajno je biti ponovo u timu. Nije bilo takmičenja prošle godine. Poslednje sećanje je tužno, bili smo tužni zbog takvog kraja. Ali sada smo motivisani. Znamo da će biti šansi. Dobri smo prijatelji van terena, atmosfera je odlična i to je ključni sastojak za uspeh. Poslednji sam se priključio timu, trenirao sam sa momcima, atmosfera je dobra. Nadamo se najboljem, kao i svi. Drugačiji je format, imamo tri lokacije. Videćemo kako će sve da izgleda. Svi želimo da igramo najbolje za našu državu i jedan za drugog. Taj odnos može da donese mnogo dobrih stvari. – rekao je Novak.

Srbija će igrati u grupi sa Nemačkom i Austrijom.

– Svi bi voleli da imaju najbolje igrače, ali nije tako. Zverev i Tim nisu tu. Ali i bez njih to su jaki timovi, pogotovo Nemačka sa Štrufom, Kepferom. Opasni su igrači. Ne potcenjujemo nikoga samo zato što njihovi najbolji igrači nisu tu. Mi smo želeli da dođemo u najjačem sastavu. Radujemo se takmičenju. Ne brinemo o tome što se dešava u drugim timovima. Pripremamo se za mečeve. Nadamo se da ćemo ići u Madrid, to je cilj, ali dalek je put. Nema prostora za grešku. Hoćemo da prođemo kao pobednici grupe.

Takmičenje će se igrati bez prisustva navijača.

– Drugačije je bez navijača. I nama bi navijači napravili razliku, ima mnogo Srba u Austriji. Ali ovo nije prvi put da igramo pred praznim tribinama zbog pandemije. Prilagodićemo se i dati sve da pobedimo.

I Nemci i Austrijanci slažu se da je Srbija favorit.

– Svima nam je u mislima salatara, ali rano je pričati o tome. Ima dosta jakih timova. Nama je cilj da prođemo grupu. Iskreno, meni lično, ne predstavlja problem to što nas smatraju favoritima. Dobro je da nas drugi gledaju kao favorite, sa tim uvažavanjem i poštovanjem, ali to ne znači da ćemo mi da pobedimo. Nije garancija. Ali dobro je da imamo takvu reputaciju, takvu ulogu. Želimo da odamo utisak da verujemo u sebe, u tim, u svakog pojedinca. Ako gledamo sve reprezentacije, nismo najjači, ali imamo najbolju atmosferu. To je nešto što nam je pomoglo da 2010. osvojimo trofej. Taj kontinuitet na reprezentativnom nivou se nastavlja. Svima nama je u interesu da prođemo što bolje.

Srpski tim će se u grupnoj fazi takmičiti 26. i 27. novembra.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.