13/09/15 - 11:02h

Novak, šesti dan: impresivno!!! (blog)

 

Sve u svemu, Novak Đoković je za “čitavih” 85 minuta uspeo da uradi nekoliko stvari. Kao prvo, US Open zahvaljujući njemu dobija novog šampiona. Kao drugo, Marinove potajne želje za iznenađenjem su raspršene već u prvom setu i to na samom njegovom startu. Kao treće, Novak je bio pomalo “okrutan” prema publici na Artur Ešu, koja za svoj novac nije videla bog zna koliko tenisa. Meč je bio ok, sa sjajnim udarcima i poenima na trenutke, ali do ovacija sa tribina nije došlo, jer je ovogodišnje polufinale US Opena izgledalo kao nekakva fudbalska kup utakmica u kojoj igraju timovi iz prve i četvrte lige. Šta onda Novak nije uspeo? Verovatno da se pošteno oznoji. Sat i po sa svim pauzama između gemova delovali su kao trening, a ne kao meč u stilu ultra važnog okršaja na gren slemu.

US Open

Meč protiv dobrog prijatelja Novak je okarakterisao kao “solidan”. Zamislite samo koliko je ovaj čovek navikao da igra na velikoj sceni, kada ovakvo “čišćenje” sa terena naziva solidim. Ok, Novak je stari džentlmen i sigurno nije želeo da dodatno staje Marinu na muku zbog zaista blede igre sinoć.

Ruku na srce imao je Marin problema sa desnim člankom, kao i težak meč protv Conge. Ipak, i sam Hrvat kaže da protiv Novaka sinoć nije imao šanse. Novakova statistika na kraju meča ne pokazuje ništa što bi nam ukazalo na koji način je slavio. Ne toliko veliki broj vinera, ali i grešaka, ukazuje na meč koji je Novak odigrao sa pola gasa. Statistika nije ni morala da bude bolja, jer realnost na terenu je svetskom broju jedan bila dovoljna da u istom ritmu nastavi do kraja.

Velika je razlika u mentalnoj snazi ove dvojice. I dok Novak u najtežim trenucima pocepa majicu, zameni reket i tome slično i nastavi dalje, dotle Marin pogne glavu i čeka kraj meča. To je Đokovć znao i zato je tako samouvereno ušao u meč. Kada je on počeo ishod se već uveliko nazirao.

Ovom pobedom Novak nije samo obezbedio mesto u finalu, već je postao i tek treći igrač kome je pošlo za rukom da igra u finalima sva četiri gren slema tokom jedne sezone. Ujedno, ovo je njegovo šesto finale u Njujorku. Impresivno!

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Marin Čilić, Novak Djoković, US Open, Vesti


Komentari: 1

 
Virtual Private Server March 16, 2017 Odgovori

To je logicno jer je od meca do konferencije proslo samo nesto vise od pola sata, ali sasvim je izvesno da ce u narednom periodu Dokovic sesti i videti kako i sta dalje. Govoreci o eventualnim rekordima i brojkama koje se spominju, Novak je rekao da ne zeli da bude zarobljenik tudih ocekivanja i spekulacija, vec da je sam krojac svoje sudbine.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.