29/08/20 - 16:47h

Novak se povlači, osniva se nova unija?

 

Igrači su sve nezadovoljniji načinom na koji ATP i WTA rešavaju neke situacije, a sve je kulminiralo u četvrtak kada su rešili da odlože sve mečeve sa Sinsinati Mastersa.


SYDNEY, AUSTRALIA -Novak Djokovic of Serbia

Iako je razlog razumljiv – igrači nisu zadovoljni na koji su način ATP i WTA odlučili da skrenu pažnju javnosti na položaj Afroamerikanaca u SAD-u i smatraju da nije bila dobra ideja otkazati mečeve na jedan dan u tako gustom rasporedu.

To je bila “kap koja je prelila čašu”, pa su teniseri odlučili da naprave svoju Uniju, koja će braniti prava igrača pred Asocijaciom teniskih profesionalaca. Najglasniji u tome je Kanađanin Vasek Pospišil, a strani mediji prenose da će Novak Đoković dati ostavku na mestu predsednika Saveta igrača ATP i sa Vasekom predvoditi novu Uniju.

O osnivanju nove PTPA, koji će biti naziv organizacije, obavešteni su svi teniseri, navode mediji iz SAD, i predočen im je plan.

Cilj PTPA nije da zameni ATP, već da pruži igračima strukturu nezavisnu od ATP i tako omogući direktno reagovanje na potrebe i brige igrača koji su članovi. – navode mediji.

Novak se nije oglašavao po ovom pitanju, dok je Kanađanin već obavestio javnost da je dao ostavku u Savetu igrača.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.