09/08/21 - 21:15h

“Novak se ne uklapa u zapadni kalup, dođe sa Balkana i pokori ih”

 

Goran Ivanišević pričao je u jednom intervjuu i o Novaku Đokoviću, čiji je jedan od trenera.


Foto: Getty images/Clive Brunskill

On je na račun najboljeg srpskog tenisera imao samo reči hvale.

– Novak se u vrhu svetskog tenisa pojavio posle Federera i Nadala, kada su oni već stekli veliki broj navijača. Onda je došao jedan Balkanac i pomrsio im sve račune. Novak govori ono što misli, a to se mnogima ne sviđa. Govori pet jezika, ekstremno je inteligentan, sve ga zanima i ima svoj način života. Nekima se sviđa način na koji se hrani, nekima se ne sviđa, neki se smeju meditaciji kojoj je posvećen, dok on u to u potpunosti veruje. Divim mu se. Gledam ga ujutro kako sat i po vežba jogu, i to na jedan neopisiv, fascinantan način.

Opšte je poznato da prema Đokoviću svetski mediji nisu naklonjeni kao prema njegovim najvećim rivalima, a Ivanišević je istakao da je to zato što je srpski teniser ne uklapa u kalupe.

– Čini mi se da danas nije poželjno imati svoje mišljenje. Svet bi trebalo da ide prema boljem, ali mi idemo obrnutim smerom. Ako u 21. veku ne možeš da kažeš ono što misliš, to je katastrofa. Novak se ne uklapa u taj zapadni kalup u kojem je sve posloženo. On dođe s Balkana na kojem ništa nije posloženo i pokori ih sve. Ubio je sve što su oni dosad radili i postao najbolji teniser svih vremena. To će uskoro i statistički dokazati i naravno da ga mnogi zbog toga ne vole. – rekao je.

Đoković će za nekoliko nedelja na US Openu imati priliku da osvoji četvrti uzastopni grend slem.

– Deo sam tima koji piše istoriju. Ako Đoković osvoji US Open ove godine i skupi sva četiri grend slema u istoj godini, ulazi u besmrtnost, u rang Roda Lejvera, iako je mnogo teže postići takav uspeh u 21. veku nego u Lejverovo vreme kada su se tri grend slema igrala na travnatoj podlozi. Nije mu bilo lako, pre pet ili šest godina niko nije mogao da zamisli da će Novak biti u situaciji da napravi taj istorijski podvig. Prošle godine krenulo je i ono bombardovanje po njemu posle Adrija Tura, a ja i danas ne znam šta se tamo dogodilo. Ceo svet ga je razapeo zbog šest slučajeva korone, a danas se veselimo kad ih ima samo hiljadu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Goran Ivanisevic, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.