02/05/16 - 15:21h

Novak: Rafa uradio pravu stvar!

 


Srpski teniser Novak Đoković podržao je zahtev Rafaela Nadala da ITF javno objavi rezultate doping testova tenisera.

Nadal i Djokovic

Nadal i Djokovic


Nakon intezivnih optužbi za doping sa nekoliko strana, Rafael Nadal je odlučio da se angažuje za transparentnost doping sistema ITF-a. Tražio je da obelodane sve njegove rezultate, i tužio bivšu ministarku sporta Francuske Roselin Bašelo.

Imam puno poverenje u francusko pravosuđe i već sam o tome govorio ranije. Ljudi ne mogu da imaju takvu slobodu da govore gluposti – izjavio je Nadal ovim povodom.

I Novak Đoković smatra da bi svima bilo lakše kada bi ITF saopštavao redovno koji je igrač bio podvrgnut doping testu i koji je bio rezultat te analize.

Svi se slažemo da želimo čist i maksimalno transparentan sport. Želimo da igramo na jednakom nivou u takmičarskom smislu. Publika želi da zna da smo na najvećim turnirima svi igrali u fer uslovima. Nadal je posebno u nezgodnoj situaciji, mislim da je uradio pravu stvar da zaštiti svoj i integritet svog brenda koji je mnogo ostvario proteklih godina. Rafa je jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, jedan od najvažnijih tenisera koje imamo – rekao je najbolji teniser današnjice.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.