01/09/15 - 20:15h

Novak, prvi dan: pretenzija na titulu je javno izrečena (blog)

 


Nakon jučerašnjeg meča između Đokovića i Brazilca Žoaa Souze jedna stvar je kristalno jasna. Novak je prvu rundu gren slema zamenio osrednjim treningom. Souza je na terenu delovao kao solidan sparing partner koji se trudio da Novaku pošalje koju lopticu “viška”. Donekle mu je to uspevalo, ali samo kako bi dodatno zagrejao teniskog prvaka. Nije Novak potrošio previše vremena ni sebi, ni drugm igračima koji su čekali da se Artur Eš isprazni kako bi započeli njihove mečeve. Sa jedva nešto preko sat vremena provedenih na terenu, Novak je pokazao kako se mogu ubrzati stvari i na gren slemovima gde se igra u tri dobijena seta.

1:11 je pisalo na semaforu kada je Đoković izborio plasman u drugo kolo i kada se razmontiranje protivnika konačno završilo. Sem rezultata raduje i činjenica da u Novakovoj igri nije bilo previše oscilacija, da je od početka kontrolisao meč i da je osvojio 77 od ukupno 109 odigranih poena u meču. Ako tome dodamo da se srpski teniser nije susreo ni sa jednom brejk loptom, onda se stvarno možemo pitati da li je ovo bio trening ili zvaničan meč.

Eksplozivan start koji je Novak napravio sasvim sigurno odjekuje u ušima najvećih rivala. Novak se sigurno nada da su Federer, Marej, Nadal, Vavrinka i ostali gledali njegov meč. Sigurno da nisu imali bog zna šta da vide od tenisa, ali klasičnu demonstraciju moći i razlike od nekoliko klasa sigurno jesu. Pretenzija na titulu je javno izrečena.

Perfektnom igrom na otvaranju samopouzdanje Đokovića mora biti na veoma visokom nivou. Vera u sebe i najviša dostgnuća nikada kod prvog reketa sveta nije bila sporna. Još kada na ovakav način preskočite prvu prepreku, za koju teniseri kažu da je često i najteža, onda se finale na Artur Ešu nekako lepše smeši.

Novak sigurno uživa u Njujorku. Uživa u igri koju je prikazao, u popularnosti koju uživa i bezgraničnoj pozitivnoj energiji koju emituje oko sebe. Jednostavno, sve kockice se odlično slažu…

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.