10/07/23 - 18:35h

Novak: Protiv Hurkača sam odigrao dva različita meča

 

Novak Đoković u dva dana je igrao protiv Huberta Hurkača, a na konferenciji za novinare rekao je da su to bila dva različita meča.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Novak je u duel dobio sa 3:1 u setovima.

– Dva različita meča, sinoć i danas. Drugačiji uslovi, vlažno je bilo, klizavije. Bilo je vetrovito, teško je bilo pronaći ritam i tempo. Na njega to nije baš uticalo. Servirao je jako dobro, snažno, moglo je da ode na obe strane. Bio je tesan meč, imao je svoje šanse posebno u taj-brejku prvog seta, ali sam na kraju sam uspeo da mu pročitam servis, napravim brejk. – rekao je on

Njihov meč prekinut je zbog policijskog časa.

– Kada igrate uveče, teško je završiti meč. Tako je bilo protiv Vavrinke i Hurkača. Oba su krenula posle osam uveče, a zagrevao sam se u 1 popodne. To je baš puno. Danas sam znao da imam bar sat i po, ali su me zvali posle 20 minuta. Morate da budete spremni za sve scenarije. Sve to možemo samo da predviđate.

Govorio je o i momentima kada je bio ljut.

– Ne želite to da znate. Prolazim kroz te momente kada nemam mnogo šansi, nemam toliko snažan servis kao Hurkač, pa sam morao da radim malo više na mojim servis gemovima. Bio sam frustriran kako sam odigrao poslednji gem u trećem setu, svidele su mi se šanse da odemo u taj-brejk tada. Tada sam se regrupisao i počeo od početka. Bio sam malo energičniji, više u balansu, pogotovo na riternu. Na 3:3 je bio sjajan gem, pogađao je prve servise, ali sam ja to uspevao da pročitam. Bila je to kocka sa njim jer je toliko precizan i servira preko 130 milja na sat. Imao sam sreću da uđem u razmenu što sam uvek želeo, ali je on igrao mnogo bolje sa osnovne linije nego prošle večeri.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.