13/05/14 - 08:35h

Novak: Potrebni su mi mečevi na šljaci kako bih dobio na samopouzdanju

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković izjavio je da veruje u sebe pred početak Masters turnira u Rimu, kao i da se oseća potpuno fizički spremnim za turnir. Srbin je istakao da je spremniji nego pre nedelju dana i da ne voli da propušta velike turnire.

Photo by TenisUzivo.com

Photo by TenisUzivo.com

“Trenirao sam, a moj ručni zglob nadgledali su stručnjaci – nekoliko doktora i moj fizioterapeut rekli su da sam spreman da se vratim igranju turnira. Spremniji sam sigurno nego pre nedelju dana“, istakao je Novak Đoković na konferenciji za medije pred početak Mastersa u Rimu.
“Bila je krupna odluka da ne odem u Madridu, ali odlučio sam da ne rizikujem kako ne bih ugrozio svoj nastup na sledećim turnirima. Nisam želeo da povreda postane hronična, ručni zglob uvek je na udaru kod tenisera, koji udari hiljade loptica dnevno“, dodao je Novak.

Srbin će se u drugom kolu turnira u Rimu sastati sa Čehom Radekom Štepanekom.

“Nadam se da ću biti fizički i mentalno svež. Ne volim da propuštam velike turnire. Nisam bio povređen poslednjih pet godina, ali ova povreda odvojila me je od terena. To što sam propustio Madrid možda će uticati na moj prvi meč sa Štepanekom. Potrebni su mi mečevi na šljaci kako bih dobio na samopouzdanju“, zaključio je naš teniser.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   ATP, Masters, Masters u Rimu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.