17/11/13 - 17:07h

Novak pobedio Berdiha, Srbija ima šansu!

 

Novak Đoković pobedio je Tomaša Berdiha u prvom meču danas i tako osigurao Srbiji bod i opstanak u borbi za titulu. Sad je sve na Lajoviću.

N. Đoković676
T. Berdih462
Novak Djokovic (Photo by TenisUzivo.com)

Novak Djokovic (Photo by TenisUzivo.com)

Novak je ušao u meč sa ulogom favorita i velikom podrškom domaćih navijača. Nole se nije pretjerano mučio da osvoji svoje servis gemove. Imao je tri brejk lopte pri rezultatu 4:3, ali je Berdih dobrim servisima uspeo da se spase.

Novak je uspeo da u 10. gemu iskoristi 10. brejk loptu u meču, četvrtu u ovom gemu i dođe do prednosti 1:0 u setovima (6:4).

Drugi set je obeležilo par grešaka linijskih sudija koje su uticale na oba tenisera. I Berdih i Đoković su uspeli da sačuvaju svoje servise, Novak je spasao dve brejk lopte, pa se o pobedniku ovog dela igre odlučilo u taj brejku. Nakon što je Berdih poslao loptu u aut, Novak je servirao za set i uspeo! Semafor je nakon 1:06 sati igre pokazivao rezultat 6:4, 7:6.

Photo by TenisUzivo.com

Photo by TenisUzivo.com

Berdih nije uspevao da na početku trećeg seta ubaci prvi servis, što je Novak odlično znao da iskoristi i napravi brejk. Novak je nakon tog brejka prebacio pritisak na Berdiha, koji je sve učestalije pravio greške u igri. Novak je uspeo da do kraja napravi još jedan brejk i dođe u situaciju da servira za meč. Na kraju 6:2 u trećem setu što je značilo da Srbija ima šansu da osvoji Salataru!

Sretno Dušane! Taj meč pratite na našem sajtu!

(Tenis Uživo, M. Petković)


Teme:   Dejvis Kup, Novak Djoković, Srbija- Češka, Teniseri, Tomaš Berdih


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.