24/05/19 - 19:03h

Novak: Ove godine na RG dolazim sa većim samopouzdanjem

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je prvu preskonferenciju u Parizu pred početak Rolan Garosa.


Source: Getty Images Europe

Novak je, između ostalog, pričao o svojim teniskim počecima i o tome šta je veoma važno za mlade igrače:

– Kada govorimo o mojoj porodici, mi nismo imali porodičnu tenisku tradiciju. Ali, ja sam se ludo zaljubio u ovaj sport. Jednostavno se desilo. Imao sam četiri, pet godina, u Srbiji su bila teška vremena, bila je ekonomska kriza. Tenis nije bio među popularnim sportovima, ali što se mene tiče veliki snovi su uvek bili tu. Igranje na grend slemovima, na Rolan Garosu je nešto što sam uvek želeo. Odrastao sam na šljaci i uvek sam sanjao da pobeđujem ovde. Divio sam se najvećima, bili su mi idoli, posenbo Pit Sampras i zamišljao sam da ću i sam jednog dana biti ovde. Kada je sve to postalo stvarnost, osećao sam se ispunjeno, to je poseban osećaj. Mislim da je za mlade igrače veoma važno da žele da igraju na velikim turnirima, da nikada ne odustaju od snova šta god da je taj njihov san. Snovi su naša lična stvarnost i nešto što nam služi kao zvezda vodilja.

Srpski as je pričao i o Rafaelu Nadalu koji ga je pobedio u finalu Mastersa u Rimu:

– Kao što sam rekao i u Italiji, on je čovek koji je favorit na svakom turnitu. Mislim da na šljaci pored njega nikada ne bih izabrao nekoga drugog za favorita jer je osvojio toliko turnira po više puta. Koliko puta je izgubio u Parizu u celoj karijeri? Dva? Imam izuzetno poštovanje za njega. Imali smo dobar meč u Rimu i on je bio bolji, igrački je jednostavno prejak. Mislim da sam imao dve dobre nedelje u Madridu i Rimu i nekako sam ostao bez snage na kraju nakon dva duga meča i četvrtfina i polufinala koji su završeni kasno uveče. Sve u svemu, mislim da ima mnogo pozitivnih stvari u te dve nedelje pred dolazak ovde. Ovo je turnir za koji sam se spremao, u poslednjih nekoliko meseci sve sam radio da budem spreman za ovaj turnir, ali pobeda na Rolan Garosu je uvek poseban motiv. Uspeo sam u tome pre tri godine i to mi daje dovoljno razloga da verujem da to mogu da uradim ponovo. Volim da igram u Parizu, posebno je tako u poslednjih nekoliko godina kada imam i podršku publike. Mislim da sam upravo zbog te podrške uspeo da pobedim ovde 2016. godine. Pre godinu dana situacija je bila potpuno drugačija nego sada. Imao sam operaciju, ispao sam iz top 20 na listi i sa svim tim sam morao da se suočim i na terenu. Godinu kasnije imam titulu na tri slema i dolazim kao broj jedan tako da imam i drugačiji pristup, tu sam sa većim samopuzdanjem i nadam se da ću imati dobre dve nedelje.

On je i objasnio šta u širem smislu znači uspeh Dušana Lajovića u sezoni na šljaci:

– Mislim da je veoma važno za igrače iz Srbije to što je Dušan napravio uspeh u poslednje vreme i što mu ide dobro na velikim turnirima. To inspiriše veliki broj mladih igrača da sanjaju velike snove.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Rolan Garos, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.