17/11/14 - 14:00h

Novak osvajač nagrade “Zlatni krompir”

 

Novak Đoković osvojio je četvrtu godinu zaredom nagradu “Zlatni krompir” koja se dodeljuje igraču koji dobije najviše setova sa 6:0 tokom jedne sezone.

Britain Tennis ATP Finals

Srpski teniser je u 2014. godini dobio devet setova bez izgubljenog gema, jedan više od Davida Ferera. Srbin je najbolji i u kategoriji tzv. “krompirići”, odnosno setovi dobijeni rezultatom 6:1. Đoković je u godini na izmaku dobio 22 seta tim rezultatom, dva više od Rafaela Nadala.

Ova nagrada ustanovljena je 2004. godine, a Novak je sada rekorder sa četiri titule. Rafael Nadal osvojio je tri puta, Federer dva puta, a po jednom Giljermo Korija, David Ferer i Robin Soderling.

Pobednik je onaj teniser koji ima najviše osvojenih setova sa “nulom” od prvog januara pa do početka završnog Mastersa na ATP turnirima. Od 2007. godine kada je rezultat u “krompirima” nerešen, pobednika određuje broj osvojenih setova rezultatom 6:1.

Rekord u jednoj godini drži Rodžer Federer koji je 2006. godine dobio čak 18 setova rezultatom 6:0. Postoje dva načina da se igrač kvalifikuje za ovu nagradu. Prvi je da bude među osam najboljih tenisera sveta, a drugi da igra na završnom Masters turniru.

Zlatni krompir 2014:

1. Novak Đoković 9
2. David Ferer 8
3. Rafael Nadal 7
4. Endi Mari 6
5. Stan Vavrinka 4
6. Marin Čilić 4
7. Kei Nišikori 3
8. Rodžer Federer 2
9. Miloš Raonić 1

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP nagrade, ATP Rang Lista, ATP trka, Novak Djoković, Rafael Nadal, Rang Lista, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti, Zanimljivosti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.