11/05/23 - 19:56h

Novak: Osećam se dobro, nedostajali su mi turniri

 

Novak Đoković održao je konferenciju pred prvi meč na Mastersu u Rimu.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Njegov prvi protivnik biće Tomas Martin Ečeveri. Taj meč na programu je u petak.

– Želim mu sve najbolje, izgleda kao vredan radni. Želim mu sve najbolje, samo ne sutra uveče. – reka o je u šali Đoković.

Na pitanje u kakvom mu je stanju lakat, odgovorio je:

– Sve je u redu. Na ovom nivou postoji uvek nešto što smeta. Kada nemaš više 25 godina, potrebno je nešto više vremena za oporavak. Ali osećam se dobro, nedostajali su mi turniri, a u Rimu volim da igram. Ovde sam oduvek imao mnogo uspeha, moj najbolji turnir na šljaci, nadam se da će mi poslužiti kao odskočna daska za Pariz, gde želim da budem na maksimumu.

Pitali su ga koja mu je bila najteža i najvažnija odluka ikada.

– Doneo sam mnogo teških i važnih odluka, teško je reći da je jedna od njih bila presudna. Ali, mislim da je najvažnija odluka koju sam doneo ta da budem profesionalni sportista i teniser. U to vreme sam bio mlad, tinejdžer, nisam znao šta to zapravo znači, ali bio sam veoma srećan tokom karijere i života i zahvalan sam na šansi da budem dobar u tome i da moja karijera bude duga i uspešna. Radi se o odricanjima na dnevnom nivou koje svi moramo da pravimo. Ne želim da sedim ovde i da vam pričam kako je moj život težak jer nije. Ljudi se suočavaju sa mnogo težih stvari u svojim životima. Ja sam blagosloven. Ali, moramo uvek da budemo svesni da smo svi živa bića sa svojim poteškoćama koje nosi svaki dan i izazovima i preprekama i da je ok da ne budeš ok. Video sam taj citat negde i mislim da je to sjajan način na koji možemo da shvatimo veliku mudrost života. Svi govore – uvek moraš da budeš najbolji, na vrhuncu. Ali, kada se suočiš sa teškoćama, posebno kao muškarac, možda ćete biti kritikovani zato što pričate o tome šta osećate, što to želite da podelite. Jer se to gleda kao znak slabosti. A ja mislim da je upravo suprotno. Da je oslobađajući osećaj kada plačeš, kada pokažeš emocije. Ne poznajem nikoga ko je savršen, ko nema nikakve probleme fizičke ili mentalne. Kroz to prolaze svi, bez obzira na godine, posao kojim se bave, uspehe, značaj u društvu. Mnogo je etiketiranja, mnogo toga se dešava, ali uvek je važno vratiti se osnovama i shvatiti zašto radiš ono što radiš.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Masters u Rimu, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.