05/01/17 - 12:15h

Novak oprezan pred polufinale: Verdasko može biti jako opasan!

 


Novak Đoković je bez izgubljenog seta stigao do polufinala ATP turnira u Dohi, ali je svestan da naredna prepreka u vidu Fernanda Verdaska može biti jako nezgodna.


Tennis TV


Posle trijumfa nad Radekom Štjepanekom, najbolji srpski teniser svih vremena je na pres konferenciji govorio o vetrovitom vremenu koje je u mnogome otežalo posao teniserima.

Biću blag ako kažem da je bilo vetrovito. Dosta su nam vremenski uslovi otežavali igru. Zato sam morao da ostanem mentalno jak, da ne izgubim fokus. Isti su vremenski uslovi za obojicu, tako da morate da ih prihvatite i borite se koliko možete. Mi se na terenu oslanjamo dosta na tajming, a kada je vetar onda dobijate loptice za koje ne možete da predvidite gde će pasti, jer ih vetar nosi. Radek je igrao zaista dobro, imao odlične varijacije u igri i slao neke teške lopte. Ipak, ja sam zadovoljan kako sam delovao na terenu, podigao sam nivo igre što je sjajno, i mislim da sam na dobrom puturekao je Novak.

Novinare je zanimalo da mu vreme ne predstavlja problem u pripremama za Australijan open, koji počinje 16. januara.

U Melburn ću stići nedelju dana pre nego što odigram sprvi meč. Tako uglavnom rade svi igrači. Već treću godinu zaredom sezonu počinjem u Dohi, tako da nisam imao apsolutno nikakvih problema sa aklimatizacijom. Dobra je stvar što ovde igramo napolju, jer je u Evropi trenutno zima, pa bismo morali da treniramo u zatvorenom. Sve u svemu, meni ne smetaodgovorio je Srbin.

Njegov rival u polufinalu biće Fernando Verdasko, u petak, ne pre 15.00 po srednjeevropskom vremenu.
Gledao sam ga protiv Davida Gofana u drugoj rundi ovde i mislim da odlično igra i da je podigao nivo igre u odnosu na naš prošlogodišnji meč. On je kompletan igrač koji ima izrazito dobar forhend, jak servis i može da namuči bilo kojeg igrača na bilo kojoj podlozi. Ukoliko se oseća dobro na terenu može da bude izuzetno opasanoprezan je Đoković.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP u Dohi, Novak Djoković, Vesti


Komentari: 1

 
sanja January 5, 2017 Odgovori

Sigurno je da su svi opasni i Novak je oprezan dto je vroma dobro!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.