11/10/19 - 21:46h

Novak: Nije održivo da se Dejvis kup i ATP kup igraju u roku od šest nedelja

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pričao je o Dejvis kup i ATP kup takmičenjima.


Dejvis kup pretrpeo je promenu formata. Završnica turnira igraće se pre kraj godine u jednom gradu. Sa druge strane, ATP kup će se održavati nešto pre Australijan opena.

Novak je mišljenja da će nešto morati da se promeni.

– Mislim da je sve moguće. Trenutno tajming nije taj, ali zbog dobrobiti tenisa dve strane moraju ponovo da razgovaraju i da naprave jedan ‘super’ događaj. To je neophodno. Mislim da nije moguće da obe takmičenja izdrže ako se odigravaju u različitim terminima.

On je zatim pričao o prednostima oba turnira:

– Formati takmičenju su slični. Dejvis Kup ima istoriju i tradiciju, i naravno popularnost decenijama unazad. Sa druge strane ATP Kup je novi događaj i nalaze se u boljem delu godine. To je početak sezone, pred Australijan open i mnogi teniseri će igrati na njemu. Sa Dejvis kupom je drugačije. Rodžer neće igrati, i neki drugi momci će verovatno otkazati. Ja ću igrati ove sezone. Ne znam kako će biti ubuduće, ali u nezgodnom terminu dolazi, pogotovo za momke koji igraju na Završnom mastersu. Bukvalno odmah sledeći dan morate da letiti iz Londona za Madrid, gde se igra u drugačijim uslovima.

On je istakao da su promene u Dejvis kupu morale da se dese:

– Moralo je nekoliko stvari da se žrtvuje, a jedna od njih je neigranje pred domaćom publikom. To je verovatno stvar koju smo mi teniseri najviše voleli, da igramo pred našim navijačima. Sada to nije slučaj i ne sviđa mi se takva odluka. Odlučeno je da se sve igra na jednom mestu. Sa marketinške strane takmičenje će sigurno biti uspešno.

– Mislim da nije održivo da se dva velika takmičenja igraju u roku od šest nedelja. Biće interesantno kako će se sve odvijati, ali mislim da su potrebne promene. – zaključio je srpski as.

Dejvis kup na programu je od 18. do 24. novembra, dok je ATP kup od 3. do 12. januara. Novak će igrati u Madridu za napu selekciju, a najavio je da će propustiti ATP kup.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.