21/12/20 - 21:04h

Novak neće u ATP savet igrača

 

Novak Đoković povukao je kandidaturu za člana ATP Saveta igrača.


Tenis Uzivo live prenos Novak Djokovic

Getty Images Asia

Novak Đoković oglasio se povodom toga što su ga igrači predložili za članstvo u ATP Savet igrača iz kog je istupio pre nekoliko meseci kako bi osnovao svoje udruženje. On je povukao svoju kandidaturu, jer su čelnici ATP-ja par dana nakon toga doneli novi zakon koji govori da članovi nekog drugog udruženja ne mogu istovremeno biti i u Savetu.

– Želim da vas informišem sa situacijom koja se tiče moje nominacije na sledećim izborima za ATP Savet igrača. Kao prvo, počastvovan sam konstantnom podrškom i poverenjem onih koji su me nominovali. Nažalost, imajući u vidi poslednja dešavanja, osećam obavezu sa povučem svoje ime sa liste kandidata. Ne želim da kreiram konflikt niti bilo kakvu neizvesnost oko igračkih izbora ili da budem deo bilo kakvih problema koji mogu da nastanu zbog toga. Radim to nerado i teška srca. Uvek sam bio i biću strastven kada je reč o predstavljanju kolega u Savetu. Iskreno verujem da postoji put unapred, nešto što će unaprediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan uticaj na tenis kao sport uopšte. Uveren sam da će PTPA to uspeti uskoro da ostvari. – napisao je Novak i dodao:

– Nekoliko dana posle moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me je stavilo u tešku poziciju. Pravilo kaže da svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje druge asocijacije, za koje se veruje da imaju ‘sukob interesa’, ne mogu biti nominovani ili izabrani u ATP Savet igrača. Kao što znate, deo sam PTPA, organizacije koja je nedavno osnovana s namerom da ne bude u konfliktu sa ATP. PTPA bi trebalo tek da se organizuje, kako što se tiče same strategije, tako i dugoročnih vizija, ali uprkos tome što je PTPA jasno naznačila da je protiv sukoba, nejasno je kako će ATP gledati na nas ubuduće.

– Pre nego što završim ovo obraćanje, hoću da naglasim da je izuzetno važno da nemamo sukob interesa u našem sportu. Nadam se da ćemo ići unapred, to se ne odnosi samo na osnivanje novih asocijacija na igračkom nivou, već i na sve strukture unutar ATP. Želim svima zdravu i srećnu 2021. godinu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.