10/06/24 - 15:32h

“Novak na Vimbldonu? Teško ostvarivo”

 

Antoan Gerometa, lekar koji je operisao Novaka Đokovića, rekao je da su male šanse da srpski teniser do Vimbldona stigne da se oporavi.


Foto: Getty Images AsiaPac

Novak je zbog povrede desnog kolena morao da se povuče sa Rolan Garosa pred meč četvrtfinala.

Već dva dana nakon toga imao je operaciju.

– Za 45 minuta koliko smo proveli sa Novakom, njegovim timom i Vensanom Gijarom, doktorom Teniskog saveza Francuske, bio sam veoma otvoren u tome da će zavisiti sve od reakcije njegovog kolena. Postepenim povećanjem opterećenja, videćemo da li ostaje ‘suvo’ i bez otoka ili bola. To će biti napredak od dana do dana, ali je nemoguće predvideti stanje u kom će biti za nedelju, dve i tako dalje. Ali, da bude na 100 posto za tri nedelje, to zaista deluje teško ostvarivo. – rekao je lekar, a zatim govorio o Đokoviću:

– Novak je prava sila, jer s obzirom na prirodu povrede, ono što je uradio je izvanredno. Čak 99 posto ljudi bi verovatno završilo odmah u urgentnom centru sa ‘zaključanim’ kolenom. To je mehanička blokada, a realnost je da je jedino operacija popravlja. To dovodi u pitanje nepoštene kritike prema njemu i tumačenja onih koji kažu da to nije prava povreda.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.