27/11/20 - 16:17h

“Novak na RG nije bio u svojoj koži”

 

Trener Novaka Đokovića sumirao je sezonu koju su ostavili iza sebe.


Source: Getty Images Europe

Vajda je istakao da je Đokovićev cilj na startu godine bio da je završi kao prvi na svetu.

– Novak je postigao neverovatan učinak, jer je šesta ‘svetska jedinica’ na kraju godine fantastično dostignuće. Ispunio je cilj koji je postavio na početku sezone. Ima viziju da u budućnosti obori njihov rekord. – rekao je.

Trener Novaka Đokovića osvrnuo se na tenis tokom pandemije, US Open i Rolan Garos.

– Mislim da je Nole postizao uspešne rezultate čak i nakon ponovnog početka sezone. Bio sam pomalo zabrinut kako će biti u formi, vladao je koronavirus. Кada sam došao u trening kamp u Marbelji, bio je fizički veoma dobar. Onda se desila nesrećna eliminacija u Njujorku, a tamo je mogao daleko da ide. – rekao je i dodao:

– U Parizu je bilo hladno i vetrovito i mnogi su govorili da takvi uslovi mogu da odgovaraju Novaku. Rafa je u finalu bio fantastičan, imao je neverovatnu dubinu udaraca. Novak nije bio u svojoj koži. Šteta je što je izgubio treći set.

Vajda je dao i svoje mišljenje o predstojećoj sezoni.

– Biće to vrlo naporno sa organizacione tačke gledišta. Videćemo kada počinje Australikjen open i da li će biti pripremnih turnira, koji su uvek po rasporedu. Bilo bi odlično kada bi bio balon kao u Njujorku i Parizu, da se sve održi u kompleksu u Melburnu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Marjan Vajda, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.