04/07/19 - 22:05h

Novak: Mogu da očekujem drugačiji duel sa Hurkačem od onog na RG

 


Novak Đoković je pred susret sa Ubertom Hurkačem u trećem kolu Vimbldona rekao da ovaj duel može biti potpuno drugačiji od njihovog prethodnog.


Novak Djokovic

On se sa Poljakom do sada susreo jednom i to ove godine na Rolan Garosu, a Novak je slavio ubedljivim rezultatom od 6:4, 6:2, 6:2.

– Udara lopticu u penjanju, trudi se da igra izuzetno brzo. S te strane gledano, više mu odgovaraju brže podloge u duelu sa mnom. Mogu da očekujem drugačiji duel od onog na Rolan Garosu. Tamo sam prilično dobro igrao, dobio ga u tri seta, međutim, ovog puta će biti drugačije, tako da i taktički drugačije moram da se spremim. Sve će se mnogo brže dešavati tu su potrebne dobre reakcije na reternu. To je ključ, vratiti ritern u teren i duboko, da ga na neki način nateram da odigra dodatni udarac u njegovim servis gemovima. Drugo, da budem efikasan, precizan i strateški ispravan na svom servisu. – rekao je Novak.

Đoković je dodao i da Hurkača zna dosta dobro:

– Izuzetno je dobar momak, treniramo često, upoznao sam se poprilično dobro sa njegovom igrom. Znam šta me očekuje. Trudiću se da mu zadam što više problema sa osnovne linije. Da ima taj osećaj da mora da napravi nešto specijalno sa bi dobio poen. Iskustvo je na mojoj strani.

Na pitanje čime je najzadovoljniji u dosadašnjoj igri na Vimbldonu, on je odgovorio:

– Najzadovoljniji sam svojom prisutnoću, koncentracijom i posvećenošču od prvog do zadnjeg poena. Fizički se zaista dobro osećam, generalno, igra je sve bolja i bolja, naravno, tu ima i malih padova i nekih elemenata koji mogu da budu poboljšani, unapređeni. To je nekako i očekivano. Na početku Grend slema obično nekoliko mečeva još tražiš svoju poziciju na terenu, tražiš igru, šteluješ svoje žice. Očekujem kako turnir odmiče da ću još da podižem svoj nivo igre. Mali milion puta sam bio u ovim situacijama , znam šta mogu da očekujem.

Njegov duel sa Hurkačem možete pratiti u petak na Tenis Uživo, ne pre 15.30h.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.