12/12/15 - 16:19h

NOVAK: Ljubav je odgovor!

 

„Nove pobede postavljaju nove ciljeve. Susrećete se sa novim izazovima jer uvek želite da idete napred. Zato moramo da provedemo sate i sate na terenima i budemo posvećeni tenisu. Sve to je moguće ako iskreno volite ono što radite. Ljubav je ključna reč” – izjavio je Novak Đoković u intervjuu za jedan nemački portal.

Novak2
[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Novak je takođe istakao veliku zaslugu svoje porodice u pohodu na svetski vrh, i da bez njih ne bi uspeo da svoj san pretvori u javu.

„Blagosloven sam što sam imao podršku porodice dok sam odrastao. Verovali su u mene i sanjali sa mnom. Zbog njihovog poverenja, ljubav i i podrške, sav trud koji sam uložio, isplatio se i moj najveći san je postao java. Postao sam jedan od najboljih tenisera na svetu“

Veliki uspesi u vrhunskom sportu sa sobom nose i veliku odgovornost. Automtski postajete idol mladim ljudima, ne samo sportistima. On je i te kako svestan toga, i raduje se što raspolaže mogućnošću da pozitivno utiče na njih.

„Sjajna stvar u sportu jeste što deca imaju šansu da iskuse pobede i poraze u bezbednim okolnostima. Sport im može dati šansu da nauče da budu deo tima, da budu pošteni pobednici, da nauče da se vrate posle poraza i da se nose sa neprijatnim iskustvima kakve su, na primer, povrede. Sport takođe uči decu koliko je važno da naporno rade, iako to ne znači da će uvek pobeđivati. S druge strane, zabavan je i dobar način da provede vreme sa prijatelji, usavršavate veštine i ostane u kondiciji“

Nole je u godini na izmaku ne samo potvrdio, već i značajno povećao dominaciju na ATP turu, osvojivši 11 titula iz 15 finala, uz skor od 82 trijumfa i samo 6 poraza. Ujedno je postao rekorder sa šest turnira iz Masters 1.000 serije. Nedostajao mu je samo Rolan Garos da kompletira kalendarski gren slem.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   ATP Rang Lista, Grend Slem, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.