13/07/19 - 12:21h

Novak: Kao i drugi i ja se borim sa svojim emocijama

 


Source: Matthew Lewis/Getty Images Europe

Novak je u razgovoru sa srpskim novinarima prokomentarisao situaciju kada je u prvom setu promenio četiri reketa.

– Bilo je prilično vetrovito u odnosu na dosadašnji tok turnira, što je bilo vrlo čudno, jer je tako bilo i u polufinalu Rolan Garosa. U zavisnosti od situacije i okolnosti na meču, recimo kada smo menjali lopte, pošto imam dve različite na koje su mi našpanovene žice, uzeo sam slučajno onu nižu. Promenio sam prvi put, pa mi se taj drugi reket nije dopao, pa sam ga menjao. To su neki detalji koji mogu da utiču na vaš osećaj. Za nekog ko ne igra tenis, kad gleda sa strane, to je čudno. Pola kilograma razlike u španu, pita se, kakve to ima veze? Za nas igrače ima.

Na kraju meča Bautista Agut je na meč lopti tražio čelendž, a Novak kaže da ga to nije uzdrmalo.

– Nisam se previše uzbudio jer sam video da je lopta verovatno bila dobra. Opet, nisam osećao neki poseban pritisak. Interesantno je kako je nekoliko meč lopti uspeo da spasi, ali generalno nije bilo pritiska, jer sam servirao niz vetar sa novim lopticama. Počeo sam u tom četvrtom setu bolje da igram i serviram, imao sam dupli brejk, tako da sam se osećao rasterećeno.

Goran Ivanišević bio je sa Novakom prve nedelje turnira, ali je zbog ranije isplaniranih obaveza napustio tim srpskog tenisera u drugoj nedelji.

– Sad smo se baš čuli. U Umagu je, treba da igra egzibicioni meč sa Goranom Prpićem, da obeleže 30 godina turnira, pa sam ga onda savetovao šta treba da radi! – rekao je uz osmeh – „Šalu na stranu, žao mi je što neće moći da bude tu na finalu, ali smo u redovnom kontaktu, pričamo, analiziramo moju igru, taktiku…

Tokom ovog duela kod Novaka su se smenjivala raspoloženja od smirenosti od nervoze.

– Moram da kažem da to nije nešto neuobičajeno za mene. Poznajete me dugi niz godina i znate da ima mečeva u kojima se nerviram, u nekim sam opet smireniji… U neku ruku, nema pravila jer je život takav. Nekad te određene stvari izbace iz balansa, izgubiš koncentraciju, a ponekad su mi i ti izlivi nervoze pomagali da se trgnem. Definitivno, nisam srećan i ponosan što se to dešava, svestan sam koliko mladih me gleda i posmatra svaki moj korak. Nije to poruka koju želim da šaljem, ali prosto to je deo karaktera. Kao i svako drugi i ja se borim sa svojim emocijama, usponima i padovima, ono na šta se trudim da usmerim pažnju u tim trenucima je brz oporavak. Da se odmah vratim u to stanje ravnoteže, ekvilibrijuma, kako bih mogao da nastavim da igram onako kako želim. Ovakvi mečevi su jako bitni, glupo je pričati o važnosti u polufinalu i finalu grend slema. Meni je stalo, cele godine treniram jer želim da igram svoj najbolji tenis baš na grend slem turnirima. Nisam jedini, nekako zbog te važnosti idu i taj pritisak i očekivanja da se to uzdigne na neki visok nivo kad si na terenu. Možda vremenski uslovi, uvek nešto utiče na tebe, dodatno te izbaci iz takta, ali srećom, oporavim se brzo.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti, Vimbldon


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.