01/01/16 - 15:52h

NOVAK: Joga mi je mnogo pomogla u karijeri!

 

Najbolji igrač planete govorio je o tome na koji način mu je joga pomogla da postane to što jeste.

Novak Djokovic, pobednik Vimbldona

Novak Đoković


[ad#tamara-tekstzuto-300-250-tekst-desno]

Svi igrači na Turu treniraju naporno, svi su veoma posvećeni onom što rade, ali ova igra u jednom trenutku postaje psihološka. U nekom momentu se najviše na to i svede. Ja se bavim onim što sam uvek želeo, i postigao sam ono što sam uvek želeo – postao sam najbolji na svetuzapočeo je Nole priču o jogi.

Ipak, u prošlosti sam imao poteškoće sa disanjem, što mi je pravilo znatne probleme. Pokušao sam da ih rešim tako što sam počeo da pohađam časove joge. Imao sam sreće da na tim časovima budem okružen dobrim ludima, koji odlično poznaju jogu i koji su dugo u toj materiji. Na kraju, ne da mi je samo pomogla pri boljem disanju, već i pri razvijanju mentalne snage, kao i u mom celokupnom nastupu na terenu. Joga zahteva veliku smirenost, funkcionisanje u tišini. Trudim se da radim jogu makar jednom dnevno.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 4

 
aca nislija aus January 2, 2016 Odgovori

Nspred Djole

 
Dragon January 2, 2016 Odgovori

Napred Nole cepaj i u 2016

 
Lady_moi March 10, 2017 Odgovori

Joga je potekla iz budizma. Svaka poza u njoj slavi odredenog Boga(njihovog). Svi ti “bogovi” su zapravo demoni. A sam dokaz o tome se moze videti u raznim primerima “mudraca” iz Indije sto su sa jogom isli do kraja kako bi dostigli takozvani “najvisi stepen svesti” i na kraju poludeli. Nole bi to trebao da zna obzirom da je pravoslavac i da je posecivao nase manastire. Pravoslavlje nije vera nego nacin zivota po Isusu za razliku od budizma sto je vera. U jevandjelju(reč “Jevanđelje”=pravo delovati) ne pise da treba praktikovati jogu… :S Tako da pitanje da li mu je to pomoglo i koliko ili ga je sam Bog pomilovao…

 
Lady_moi March 10, 2017 Odgovori

Evo jedan od mnostvo klipova na netu gde se mogu naci preciznija objasnjenja : https://youtu.be/YNv_GDG84HM

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.