02/03/22 - 15:34h

“Novak je pravi primer kako profesionalac treba da se ponaša”

 

Trener Serene Vilijams, Patrik Muratoglu, rekao je da je Novak Đoković pravi primer kako bi profesionalac trebalo da se ponaša ako želi da postane prvi na svetu.


Novak Djokovic

On je istakao da je neverovatno koliko Novak vodi računa o svom telu.

– Proveo je ceo život starajući se o tome da svoje telo drži u najboljem mogućem stanju, išao je u detalje o kojima nije niko znao ništa. Kada jednom ručate sa Novakom, shvatite koliko vodi detalja o svakom elementu na njegovom tanjiru, kvantitetu svega, kvalitetu. To je neverovatno. On je savršen primer kako bi profesionalnalac trebalo da se ponaša da bi postao najbolji na svetu. Opsednut je time.

Muratoglu smatra i da je Đoković jak da se izbori sa pritiskom zbog toga što je odbio da primi vakcinu.

– Imam mnogo ljudu koji su protiv njega. Svi znamo da je za vrhunskog sportistu teško kada ima mnogo ljudi protiv jer se takmiči na stadionima. Uloga publike je velika, prirodno je da želite da budete prihvaćeni i voljeni. Izjava da ne želi da se vakciniše značila je da će milioni biti ekstremno agresivni prema njemu. Za mnoge ljude koji su mentalno jaki, kad ih napadnete, a on može da se oseća da je napadnut – to znači da će se više braniti. Ja to zovem takmičarom.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.