23/08/21 - 11:43h

“Novak je nivo iznad ostalih kada se igra u tri dobijena seta”

 

Nekadašnja teniserka Danijela Hantuhova rekla je da je Novak Đoković nivo iznad ostalih tenisera kada se igra na tri dobijena seta.


Foto: Getty Images AsiaPac

Novak sledeće nedelje igra na US Openu na kome ima priliku da osvoji Zlatni slem.

– I dalje mislim da je Novak nivo iznad ostalih kada se igra u tri dobijena seta. Biće zanimljivo videti koliko će biti u formi bez odigranih pripremnih turnira pred US Open. Mislim da je on ipak taj koji drži stvari pod kontrolom prve nedelje i očekuje da tu sedmicu iskoristi da dođe do top forme za izazove u drugoj nedelji. – rekla je Hantuhova za Amazon prajm.

Ona je zatim otkrila koga smatra Novakovim najvećim rivala na predstojećem turniru.

– Najbliži Novaku su Danil Medvedev i Stefanos Cicipas, ni Saša Zverev nije daleko iza njih kada igra svoj najbolji tenis. U pet setova, mislim da je Medvedev taj koji ima najviše šansi protiv Novaka. U dobroj je formi, osvojio je Toronto. Ima samopouzdanje i verovaće da ima šanse da pobedi Đokovića. Sa Federerom i Nadalom koji ne igraju, oseća se kao da je došlo do smene generacija i sigurna sam da će se ti momci takmičiti da vide ko je prvi među njima. Sada ima sve više onih koji dolaze i može biti još uzbudljivije.

Đoković nije uspeo da osvoji nijednu medalju na Olimpijskim igrama što ga je veoma razočaralo.

– To je njegova ličnost, on nije Rafa, nije Rodžer. Sve to pokazuje koliko mu je stalo i koliko je takmičarski nastrojen. Dobro je što su sva trojica različiti na mnogo načina, sve to čini da uživamo više u tome što su uradili u ovih 20 godina. Za Novaka taj poraz u Tokiju može da bude dobar jer uvek dobro reaguje posle neuspeha. Sve je sada na njemu, ali kao što smo videli na slučaju Serene Vilijams, pritisak je teško nositi kada ste blizu nečeg posebnog. On će osećati taj pritisak, ali po meni, on se u tome oseća najbolje, baš kad oseća taj pritisak.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.