22/05/19 - 10:50h

“Novak je najkompletniji igrač u istoriji”

 

Nekadašnji teniser David Nalbandijan pričao je o Novaku Đokoviću, Rafaelu Nadalu i Rodžeru Federeru.


Source: Getty Images Europe

David je rekao je da je Novak najkompletniji igrač u istoriji:

– On je kompletan. Servira bolje nego što se čini, kreće se na neverovatan način. Odgovara fizički. Kada mu ide dobro nema padova u igri, nema slabe tačke, ne znaš kako da igraš protiv njega. Pomeraš ga, ali je on uvek ispred. Nema slabosti u igri sa osnovne linije, on je najkompletniji igrač u istoriji.

Argentinac se prisetio svog meča sa Nadalom u Madridu i Parizu 2007. godine kada je pobedio Španca u finalima i postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio ove turnire jedan za drugim.

– Nadal je drugačiji igrač kada igra dugačke poene, a drugi kad igra kratke. Imao je dosta problema u Madridu i tu sam ja preuzimao inicijativu. U finalu Pariza sam osećao da mogu sve sa loptom. Igrači sa sjajnim dvoručnim bekhendom mogu da se nosi sa njegovim forhendom, mogu da pariraju njegovoj igri.

On je objasnio kada je Rodžer Federer igrački evoluirao:

– Mislim da je Rodžer mnogo evoluirao, posebno kada je dostigao konstantnost bekhenda. Bio je sjajan kao peti, šesti na svetu, ali dosta se mučio sa bekhendom, nije imao dobar uticaj. Promena se dogodila 2003, primetio sam u Hjustonu da mu se promenio bekhend. Posle je izgubio dva meča u godini. Šta reći.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.