30/08/20 - 15:20h

“Novak je favorit, ali manji igrači imaju prednost”

 

Boris Beker istakao je šta će biti glavni nedostatak Novaka Đokovića na US Openu.


Twitter

Nemac veruje da će se slabije rangirani igrači bolje snaći u igranju bez navijača.

– Naravno da je Novak glavni favorit. On je najbolji igrač sveta. Ali, za njega je vrlo čudno da igra pred praznim stadionom. On obožava da igra pred 25.000 Njujorčana. Tu je prednost manjih igrača da igraju na terenima gde nema navijača. Bolji igrači su navikli da ima mnogo ljudi na stadionu, imaju ih na Turu stalno, dok na manjim terenima nemate pune tribine. Zanima me kako će se najbolji igrači da se ponašaju u prvih nekoliko rundi. – rekao je.

Na pitanje da li nedolazak Nadala i Federera u Njujork znači i siguran trofej za Đokovića, Beker je odgovorio odrično.

– Ne, ne, nije tako. Ne treba zaboraviti da su svi, uključujući i Đokovića bili isključeni. Niko nije mogao da igra. Čak iako ste Đoković i imate 17 grend slem trofeja, vama su potrebni turniri, ritam… Igrati jedan turnir neposredno pre US opena je dobro, ali to nije idealna priprema, posebno ne za Novaka. – rekao je Beker i dodao:

Veoma je iskusan, ali nikada se nije susretao sa ovim. Imao je savršenu godinu, do sada nije izgubio meč. Ali, čak je i on sada pred testom. Na Sinsinatiju je dobro udarao lopticu, favorit je, ali sav fokus će biti na njemu i moraće da izađe na kraj sa ovim iskustvom. Kad i ako dođe do druge nedelje, osećaće se mnogo bolje.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Boris Beker, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.