13/01/22 - 15:54h

“Novak je bio potpuno svestan svega, ovo je debakl vlade”

 

Premijer Australije oštro je kritikovao i Novaka Đokovića i vladu svoje zemlje.


Novak Djokovic

On je na konferenciji za medije koju je danas održao istakao da je Novak Đoković bio vrlo svestan kakva su pravila za ulazak u zemlju, ali da je vlada Australije doživela “grend slem neuspeha” i izazvala međunarodnu sramotu.

– Samo se vakcinišite. To je ono što sam ja uradio, to su uradila moja deca. To je ono što je uradilo 93 odsto naše zajednice. Morali smo da donesemo neke teške odluke da bismo došli do tih brojeva. Australijan open je veći od bilo koje osobe, baš kao što je bezbednost naše zajednice veća od bilo kog pojedinca. – rekao je on i dodao:

– Australija ima politiku da ne dozvoljava nevakcinisanim ljudima da uđu u zemlju. Vlada treba da objasni kako je do toga došlo. I ovo je opet bio debakl. Novak Đoković je bio potpuno svestan da je stav australijske vlade da biste dobili ovu vizu to da ste u potpunosti vakcinisani. Kako je ta viza uopšte izdata? To je nešto na šta ova vlada nije odgovorila i nešto zbog čega Austalijanci vrte glavom. Ova vlada je doživela grend slem neuspeha. Nije bila uspešna u praćenju, testerinju, vakcinama i namenski napravljenom karantinu. Sada na to dodajemo i grend slem i debakl sa Novakom Đokovićem, koji izaziva ogromnu međunarodnu sramotu.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Australian Open, Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.