30/09/18 - 14:54h

Novak: Imao sam veliku sreću da mi Pilić bude mentor

 

Najbolji srpski teniser Novak Đoković zahvalio se na društenim mrežama svom mentoru Nikoli Piliću.


Foto: Zimbio.com

Đoković je sa 12 godina otišao u Pilićevu Tenisku akademiju u Nemačkoj i tu bio četiri godine.

– Sjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovek koji je nesebično delio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom. Preljubazna Nikijeva žena Mija i Niki su me primili oberučke u svoju tenisku akademiju u Nemačkoj i odnosili se prema meni kao prema svom detetu. Moji roditelji i nas tri brata ćemo uvek to pamtiti. Nikijeva strast prema tenisu je izvanredna i inspiriše. On uskoro puni 80 godina a provodi skoro svaki dan po 4h na terenu. Teren je njegov dom. Imao sam veliku sreću da mi Niki bude mentor. Naučio sam od njega kako jednostavan ali vrlo predan pristup tenisu daje rezultate. Usađena mi je ogromna disciplina od mojih roditelja, preko Jelena Genčić pa sve do Nikija kao osnova za sve moje poduhvate. Niki je jedini trener u istoriji tenisa koji je osvojio 5 Dejvis Kupova za 3 različite nacije (Nemačka, Hrvatska, Srbija).

Na kraju teksta Novak se još jednom zahvalio svom mentoru:

– Imao je jednu od najboljih teniskih akademija u Evropi u kojoj su stasavali velikani poput Bekera, Štiha, Ivaniševića.. Pa dobro, i ja sam tu bio. Večno sam zahvalan Miji i Nikiju na svemu što su uradili za mene i moju familiju.

Srbin je nakon Akademije na ATP turu osvojio nekoliko titula na čelendž i fjušers turnira, a zatim, 2006. godine, svoj prvi trofej na turniru u Amersfortu.

Sjor Niko. Moj teniski otac. Mentor. Čovek koji je nesebično delio svo znanje i iskustvo o tenisu i životu sa mnom….

Gepostet von Novak Djokovic am Samstag, 29. September 2018

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nikola Pilić, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.