17/10/12 - 20:56h

Novak i Uniklo za decu širom sveta

 

Novak Đoković je nastavio da pokazuje svetu svoju plemenitost. Naime, on je sa kompanijom Uniklo u Tokiju pokrenuo dobrotvornu akciju pod nazivom “Odeća za osmehe”. Japanska kompanija očekuje da uz Novakovu pomoć sakupi čak 10 miliona dolara i uplatiti ih u fond namenjen za decu širom sveta.

Prodajom garderobe ovog uglednog azijskog brenda, deo tog prihoda biće odvojen u spomenutu svrhu, a ceo taj projekat je sastavljen iz dva dela. U prvom delu ćete na ovaj link www.uniqlo.com/smiles moći da učestvujete tako što ćete dati ideju kojom bi se najbolje iskoristila sredstva iz fonda. Zahvaljujući Novaku, na internet stranici Unikloa naćićete i srpski jezik u polju za ideje.

Novak Đoković

Vaše ideje možete slati do 31. decembra, a potom će Novak sa ostalim članovima “žirija” doneti odluku o pobedniku ove velike akcije.

Drugi program ove akcije je incijativa za podršku poboljšanja dečijeg obrazovanja kroz globalni savez potpisan između UNICEF i “Fast Retailing grupe” u čijem vlasništvu je Uniklo. Ova akcija u početku će biti usmerena ka deci u Srbiji, Kini, Filipinima i Bandgladešu.

“Osećam se počastvovano i veoma sam uzbuđen što sarađujem sa Uniklom u razvoju ‘odeće za osmehe’. To je potpuno novi program čiji je cilj da deci svih uzrasta omogući bolje sutra. Nadam se da će mnogi ljudi širom sveta podržati ovu inicijativu, čime će doneti osmehe na lica brojnih mališana”, rekao je Đoković, globalni brend ambasador kompanije Uniklo, ujedno i ambasador UNICEF za Srbiju, odnosno osnivač humanitarne fondacije koja nosi njegovo ime.

Zadovoljstvo povodom ove akcije nije krio ni vlasnik “Fast Retailing kompanije” Tadaši Janai.

Tadaši Janai

“Veoma sam zadovoljan što smo danas pokrenuli akciju “Odeća za osmehe”, prvi fond koji Uniklo osniva u partnerstvu sa Novakom Đokovićem. Ovo je inovativna inicijativa u smislu obima, načina pružanja podrške i stila u prihvatanju ideja širom sveta za korišćenje sredstava. Ona će biti jedna od glavnih humanitarnih aktivnosti kompanije Uniklo, uz postojeće programe recikliranja i drugih društveno odgovornih poslova”, rekao je Janai.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Humanitarna akcija, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: Nema

 
jasnamirnic October 17, 2012 Odgovori

Bravo Novace, i hvala ti u ime sve dece kkojoj pomazez, ti imas veliko i hrabro srce 🙂

 
Gordana October 17, 2012 Odgovori

Bravo Nole, predivan kao i uvek covek velikog srca kako na terenu tako i u zivotu..to je ustvari nas Nole….veliki pozdrav !!!…

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.