04/02/21 - 22:28h

“Novak i Rafa će ostati na vrhu još nekoliko godina”

 

Džon Mekinro i Kris Evert dele mišljenje da će Novak Đokovič i Rafael Nadal još nekoliko godina ostati u vrhu svetskog tenisa.


zimbio.com

Oni su u zajedničkom intervjuu za ESPN, između ostalog, govorili o “Velikoj trojci” i koliko još oni mogu da budu dominantni u tenisu.

– Koliko još mogu da budu na vrhu? Oni su tu već ostali duže nego što sam mislio da mogu. To je prvi deo priče. Reč je o igračima koji su, zajedno sa Rodžerom, trojica najboljih u istoriji sporta. Sve kolege su mentalno iznurivali, uvek su nalazili načina da ostanu korak ispred svih. Oni su svakako morali da pokažu respekt prema drugima, uvek to rade. Ali sa njima uvek morate da ‘kopate dublje’ da biste mogli da se takmičite sa njima. Tim to nije morao. Novak je diskvalifikovan u Njujorku. Federer nije igrao, Nadal takođe. Vrata su širom bila otvorena. Voleo bih da vidim nekog poput Medvedeva, on je šahovski majstor po meni. Omiljen mi je igrač za gledanje jer igra po toj šemi stare škole. Ima strategiju, razmišlja o svemu. To su tipovi igrača koji su nam potrebni i koje treba gledati. – rekao je Mekinro.

Uveren je da će Đoković i Nadal biti u top formi još nekoliko godina.

– Novak i Rafa će ostati na vrhu još nekoliko godina. Biće ih očigledno i dalje teško pobeđivati. Đoković izgleda zadivljujuće. Nadal takođe. I dalje deluju neverovatno mirno. Ali momci im se približavaju. Moraju da veruju u to. Cicipas bi trebalo da se pogleda i kaže, ‘ovo bih trebalo da dodam svojoj igri, ako to ne uradim, neću ih pobeđivati’. Ipak, mlađi su bliži nego što su bili ranije. Sve je otvorenije i nepredvidljivije, možda malo i zbog pandemije, godina šampiona. Ipak, ovi momci na vrhu neće se smiriti dok ne osvoje sve što mogu, tako da će mladi morati da naprave iskorak.

Evert je izdvojila dvojicu tenisera za koje smatra da će moći da pariraju “Velikoj trojci”.

– Ne mogu da se ne saglasim sa ovim što Džon kaže. Mislim da su Medvedev i Tim dvojica o kojima bih ja razmišljala. Posebno Tim, jer je on već pobeđivao top igrače, ima dobar skor sa njima. Medvedev je talentovan, imaće samopouzdanje zbog dobre godine. Oni imaju igru, stvar je samo o to da veruju da mogu da pobede legende ove igre. Nadal i Đoković, ako ostanu na istom nivou ili malo nazaduju, gubiće mečeve. I oni moraju da rade na tome da još poboljšaju igru.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Džon Mekinro, Teniseri, Turniri, Vesti


Komentari: 1

 
Desanka February 5, 2021 Odgovori

Bravo Nole,Bravo Srbijo,bravo svim teniserima!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.