17/12/20 - 16:42h

Novak donirao skener bolnici “Dragiša Mišović”

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je skener najnovije generacije kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” koji će pomoći bržoj dijagnostici kovid pacijenata.


Novak i Jelena Djokovic

U četvrtak je u rad pušten najsavremeniji Canon CT aparat čija je vrednosti 210.000 evra, a donirala ga je Fondacija Novak Đoković kao nastavak podrške zdravstvenom sistemu Srbije.

– Svesni smo da je epidemiološka situacija i dalje nestabilna i da je zdravstveni sistem ne samo naše zemlje, već i čitavog regiona pod velikim pritiskom, zato je neophodno da se ujedinimo i pružimo im podršku. Hvala svim zdravstvenim radnicima što već skoro deset meseci rade u vanrednim okolnostima i vode borbu za sve nas. Od početka pandemije smo pratili stanje na terenu i u saradnji sa Ministarstvom zdravlja se trudili da brzo reagujemo i pružimo pomoć onima kojima je to bilo najpotrebnije. Sa ovom pandemijom nam je svima postalo jasno koliko je bitno da budemo spremni i opremljeni za sve izazove i nadamo se da će ovaj skener, ali i sva ostala donirana oprema olakšati rad zdravstvenim radnicima i da će dodatno osnažiti naše zdravstvene institucije. – rekao je Novak.

Ova fondacija je od početka zdravstvene krize prouzrokovane virusom COVID-19 obezbedila značajan kontingent medicinske opreme.

Do sada je uručeno 12 respiratora i 54 klinička monitora Kliničkom centru u Kragujevcu, Opštoj bolnici u Kruševcu, Opštoj bolnici Čačak, KBC u Kosovskoj Mitrovici, Opštoj bolnici Ćuprija, i Opštoj bolnici „Studenica“ – Kraljevo, dok je Klinici za pulmologiju KCS uručeno 5 neinvazivnih Softflow respiratora i 57 pari antibakterijskih klompi. Donirano i 5 miliona dinara Opštoj bolnici u Novom Pazaru za nabavku neophodne medicinske opreme.

Klinika za Infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije postala je bogatija za Siemens skener sa svom dodatnom opremom, dok je Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj doniran je aparat za dezinfekciju površina. Fondacija je nedavno Institutu za onkologiju i radiologiju KCS uručila mobilan aparat za dezinfekciju i sterilizaciju površina, a Klinici za neurohirurgiju KCS donirano je šest špric pumpi.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.