13/09/12 - 12:46h

Novak Đoković prikupio 1.400.000 dolara za decu Srbije

 

“Novak Đoković” fondacija prikupila je 1.400.000 dolara za decu Srbije na prvoj dobrotvornoj večeri organizovanoj u Njujorku. Ovime je srpski teniser još jednom pokazao svoju humanu stranu i ljubav prema svojoj domovini, a naročito prema njenim najugroženijim članovima.

Novak Djokovic. Getty Images.

Najbolji srpski teniser, ujedno i počasni predsedavajući fondacije, bio je noćas domaćin ovog humanitarnog događaja. Na aukciji brojnih predmeta i dragocenosti učestvovale su ugledne ličnosti iz sveta sporta, mode, biznisa, zabave, zatim filantropi i druge osobe iz javnog života Sjedinjenih Američkih Država.

“Prezadovoljan sam prvom dobrotvornom večerom fondacije. Iako ona postoji već pet godina, sada je vrlo precizno usmereno njeno delovanje na podršku ranom obrazovanju dece, pre svega u mojoj Srbiji. Ovakvim dogadjajima skrećemo pažnju javnosti na probleme koji imaju sva društva i ja se zahvaljujem svima koji su učestvovali i pruzili podršku”, rekao je Đoković.

On je rekao da će fondacija u saradnji sa UNICEF-om pokušati da donese sreću i radost deci.

“Ono što moja fondacija i ja želimo je da pomognemo i podignemo svest u Srbiji o predškolskom vaspitanju i obrazovanju i da pokušamo da omogucćimo deci da imaju pristup sportskim aktivnostima i objektima, bolju ishranu i obrazovanje. Ovo je prvi ovakav dogadjaj u organizaciji fondacije i svi smo veoma uzbudjeni zbog toga”, dodao je srpski teniser.

Događaj su pomogli i Džon Bruks, Tomas Hilfiger, Rebeka Mekdonald jedna od najmoćnijih žena u Severnoj Americi, poreklom iz naše zemlje, Neš Subotić, Ilona Šaić, Aleksandar Jakovljević, Džej Goldman i mnogi drugi.

Novak Đoković, ujedno i ambassador UNICEF-a, osnovao je “Novak Đoković” fondaciju u 2007, koja je postojala pod imenom “Novak fond” do februara 2012. Fondacija “Novak Đoković” omogućava deci iz ugroženih zajednica da odrastaju, igraju se i razvijaju u podsticajnom, kreativnom i bezbednom okruženju, a u isto vreme da uče da poštuju druge i brinu o svojoj okolini. Uz to, fondacija se bavi i strateškim planiranjem, razvojem i finansiranjem vrtića.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Novak Djoković, Unicef, Vesti


Komentari: 3

 
beba September 13, 2012 Odgovori

bravo bravo bravo sve ostalo je suvisno reci

 
Zoran September 13, 2012 Odgovori

Svaka cast tako treba!

 
Ivana September 13, 2012 Odgovori

cestitam na izvanrednom radu i rezultatu! Mozda jedna od buducih akcija moze biti posvecena deci sa posebnim potrebama i deci ometenoj u razvoju. To su kategorije koje su u Srbiji veoma ugrozene i kojima treba extra pomoc, ne samo u ruralnim delovima vec i u gradovima

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.