09/07/13 - 10:10h

Novak Đoković napravio humanitarno gala veče u Londonu za pomoć deci Srbije

 

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković bio je domaćin humanitarne gala večere u Londonu, sa koje su prikupljena sredstva namenjena za pomoć razvoja dece u Srbiji, kao i izgradnju objekata Školica života.

Novak Djokovic sa devojkom Jelenom, dodela Laureus nagrada

Novak Djokovic sa devojkom Jelenom, dodela Laureus nagrada

Novak Đoković i njegova devojka Jelena Ristić pridružili su se mnogoborjnim zvanicama među kojima su vojvotkinja od Jorka Sara Ferguson, legendarni teniser Boris Beker, manekenka Naomi Kembel, kao i Džerard Batler koji je samo dva dana ranije zdušno bodrio Endija Marija u finalu Vimbldona.

Fondacija “Novak Đoković” organizovala je humanitarno veče u Londonu sa ciljem da poveća svest o problemima ranog razvoja dece u Srbiji i da obezbedi novac kako bi se još više investiralo u neophodne projekte, kao i izgradnju objekata Školica života.

Prvi reket sveta je prilikom izlaska na binu pozdravljen ovacijama od prisutnih.

“Ova organizacija napravljena je kako bi pomogla ugroženoj deci u Srbiji, ali i mališanima širom ostatka sveta. Uz pomoć prijatelja i porodice nadam se da ću uspeti da prikupim dovoljno novca olakšao život mladoj deci kojoj je pomoć potrebna”, rekao je Đoković.

Aukciju su otvorili Branislav Ivanović i Novak Đoković, da bi nakon toga legendarni gitarista Roling Stonsa Roni Vud ponudio svoju ličnu gitaru na prodaju za 10.000 funti, koju je Novak sâm brže bolje pazario, dok je Džerard Batler ponudio istu sumu za ‘izlazak’ sa Džeremijem Pivenom.

Novak Đoković će nakon poraza u finalu Vimbldona napraviti pauzu od nepunih mesec dana kako bi se potpuno odmorio i pripremio za letnju seriju turnira na američkom betonu – Montreal, Sinsinati i US Open.

(Tenis Uživo, N. Mihajlović)


Teme:   Humanitarna akcija, Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari: 3

 
ljiljana July 9, 2013 Odgovori

bravo i nastavi da pomažešdeci naročito i hvala

 
Ratko/Beograd July 9, 2013 Odgovori

Jamislim da je ovo jedinstveni slucaj u sportu, da jedan profesionalac u saradnji sa Jelenom ,devojkom , stvori FONDACIJU KOJU JE PODIGO NA SVETSKI NIVO ! BRAVO JELENA I NOVACE!!!!

 
Julija July 10, 2013 Odgovori

šta da kažem? Bog Vas blagosiljao.A meni je potrebna pomoć.Pogledajte na facebooku:Julija Stanišić -reportažu dijaspore preko lista “Koreni” na koji se nije pojavio nijedan telefonski poziv a kamoli donacija. Mogu li ovo smatrati kao prijavu za donaciju ili drugim putem.Molim Vas za odgovor.
Julija Stanišić.

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.