06/03/18 - 10:57h

“Novak Đoković i Endi Marej se nisu rodili veliki”

 


Bivši australijski teniser Voli Mesur smatra da je, što se nove generacije igrača tiče, Nik Kirjos broj jedan.


Twitter

Mesur je rekao da je Kirjos veoma talentovan, ali da je za uspeh potrebno i dosta rada, a kao primere toga naveo je srpskog tenisera Novaka Đokovića i Britanca Endija Mareja.

– Siguran sam da će Nik imati odličnu sezonu. On je fenomenalno talentovan. Ako pričamo o novoj generaciji igrača, o njihovom potencijalu, on je za mene broj jedan. Međutim, uspeh u tenisu sastoji se od mnogih faktora. Zahteva određeni stil života, putovanja, treninzi. Sve ovo je mnogo monotono i to morate da uradite na pravi način da biste izvukli maksimum iz svog potencijala. Novak Đoković i Endi Marej se nisu rodili veliki, oni su naporno radili kako bi postali takvi. Bilo im je potrebno vreme da poboljšaju svoju igru, razviju najefikasniji stil, ostvare svoj potencijal i postanu grend slem šampioni. Nik sada ide ka vrhu svojim putem. Redovno igra na nivou Top 10, a kada uđete u deset najboljih na svetu sve je moguće. – izjavio je Voli.

Nik je najbolji plasman imao 2016. godine, kada je došao do pozicije 13, a sada se nalazi na 20. mestu ATP liste. Ove godine puni 23 godina, a u dosadašnjoj karijeri ima četiri titule.

(Tenis Uživo, J. Erdei)


Teme:   Nik Kirjos, Novak Djoković, Rodžer Federer, Teniseri, Vesti


Komentari