06/11/12 - 19:12h

Novak Đoković dobio nagradu za najboljeg tenisera u ovoj godini!

 

Drugu godinu za redom, Novak Đoković od strane Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) dobija nagradu za najboljeg tenisera u tekućoj godini. To samo potvrđuje Novakovu konstantnost i uspehe u ovom sportu, a pored ove dobio je i nagradu Artur Eš koja se dodeljuje za humanitarni rad.

Novak Đoković

Srpski teniser će drugu godinu za redom završiti na prvom mestu ATP rang liste, što za rukom nije pošlo nikome još od Federera koji je od 2004. do 2007. godine bio na prvom mestu. Ovaj uspeh je ATP nagradio u vidu nagrada za najboljeg igrača u ovoj godini kao i nagrade pod nazivom “Artur Eš” koja se dodeljuje za humanitarni rad.

Novak Đoković je naravno ponosan na učinjeno, a nakon dodele nagrade je za B92 dao sledeću izjavu:

„Izuzetno mi znači, pogotovo ta druga nagrada koju sam primio za doprinos fondacije Novak Đoković, fondacije koja je organizovala i svoj prvi humanitarni događaj u Njujorku ove godine. Zaista je bilo fantastično, mislim da nam je to otvorilo mnoga vrata i pomoglo da dođemo do ove nagrade. To nije samo moj uspeh, to je uspeh pre svega ljudi koji rade za fondaciju koji su sakodnevno uključeni u humanitarne akcije. Svi mi težimo ka tome da što više energije i vremena posvetimo deci i ljudima koji zaslužuju da imaju iste šanse za ostvarenje snova kao što mi imamo. Što se tiče broja jedan, to je naravno isto veliko ostvarenje. Već drugu godinu zaredom u Lonodnu primam tu nagradu, fantastičan osećaj, osećam se jako ispunjeno iako u sred turnira koji je poslednji u godini gde pokušavam da odigram što bolje. Imajući u podsvesti da ću završiti kao broj jedan je sigurno veliko rasterećenje i zadovoljan sam zaista sezonom u kojoj su svi bili vrlo jednaki, mnogi igrači su mogli da budu u mojoj poziciji i dobiju ovu nagradu. Naravno, zahvalan sam i timu koji mi je pružio veliku podršku“ rekao je najbolji teniser sveta.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   ATP Rang Lista, Nagrade, Novak Djoković, Rang Lista, Teniseri, Vesti


Komentari: 1

 
Zaga November 8, 2012 Odgovori

sreco nasa to ti zasluzujes jer pomazes drugima dragi bog tebi zlato nase!!!!

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.