06/08/23 - 14:40h

Novak Đoković: Ako izgubiš fokus, prihvati okolnosti i vrati se nazad

 

Korisni saveti o mentalnoj snazi.


zimbio.com

U nedavnom intervjuu naš proslavljeni teniser osvrnuo se na mentalnu snagu koja ga tokom karijere krasila kao jedna od najvažnijih osobina. On je takođe pričao o smernicama i kako prihvatiti gubitak fokusa, odnosno vraćanje istog kako bi uvek bio u datom trenutku.
Njegove reči su korisne kako za sve vrhunske sportiste, rekreativce ali i za obične ljude koji žele da povećaju svoju mentalnu snagu u suočavanju sa svakodnevnim problemima i obavezama.

– Pitanje svih pitanja je kako ostati u trenutku, ovde i sada. Ljudi su uvek govorili, zaboravi na prošlost, ne misli na budućnost, budi u sadašnjem momentu. Ja mislim da to nije moguće. Realnost je nešto drugačija, jer je naš mozak, kako ja volim to da kažem, putnik. On voli da putuje kroz prošlost, budućnost, sadašnjost, uvek. Znate one “šta ako” scenarije; na teniskom terenu je to sve mnogo intenzivnije. Ako vam neko kaže ne mislite na to, gotovo uvek ćete na kraju pomisliti baš o toj stvari. I zato moje mišljenje je proizvod možda i najveće lekcije koju sam naučio – ako izgubite fokus, ako niste u trenutnom momentu, stvari onda počinju polako da idu u krivom pravcu, to je sasvim u redu, poenta je prihvatiti to i vratiti se nazad. Dakle, taj povratak ka fokusu je zapravo mnogo bitniji od samog napora da se bude u sadašnjosti. – zaključio je Novak svoje izlaganje.

(Tenis Uživo, D. Raičević)


Teme:   Novak Djoković, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.