17/01/12 - 06:47h

Novak Djokovic pobedio Lorencija: Izgubio samo dva gema

 

Najbolji svetski teniser Novak Đoković poručio je svim rivalima da mogu da zaborave na priče da će on ove sezone biti u slabijoj formi nego prošle. Impresivnom pobedom od 6:2, 6:0, 6:0 Novak je najavio sjajne rezultate u Melburnu, a sledeći protivnik u 2. kolu biće mu Santjago Hiraldo iz Kolumbije.

N. Djokovic666
P. Lorenci200
Novak Djokovic, Madrid

Novak Djokovic, Madrid

Kao i mnogi drugi favorit, i Novak je u meč koji se igrao na 32 stepena Celzijusova, ušao dosta napeto sve dok nije doživeo treći gem u koje je Paolo Lorenci načinio brejk.

Iako u ulozi totalnog autsajdera, Italijan je dobro počeo i sa nezgodnim servisima, stvarao je probleme dvostrukom šampionu Melburna.

Ipak, od četvrtog gema pa do kraja duela, na terenu je postojao samo srpski teniser. Novak je dizao nivo igre kako se približavao kraju, a totalno demotivisani Lorenci u poslednjih nekoliko gemova poslužio je najboljem igraču sveta maltene kao sparing partner za njegove naredne mečeve.

Novak je za 92 minuta meča imao 73 odsto uspešnosti prvog servisa, četiri asa, jednu duplu servis grešku i 13 neiznuđenih naspram 30 Lorencijevih.

Čak 22 Novakova u odnosu na 10 Lorencijevih vinera dodatno su uticali na tok meča, ali podatak da je iskoristio devet od 12 prilika za brejk, svakako da je bio krucijalan za njegov ishod.

Dakle, počelo je kako se samo poželeti moglo. Novak ima 48 časova da se pripremi za narednog protivnika a on će biti Santjago Hiraldo iz Kolumbije, koji je na startu ubedljivo porazio Matea Violu iz Italije sa 6:4, 6:2, 6.1.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Australian Open, Australijan Open 2012, Novak Djoković


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.