30/11/11 - 20:26h

Novak Djoković-najbolji!

 

Novak Djoković nakon veoma uspešne sezone, ide na zasluženi odmor. U ovoj sezoni je poneo dosta trofeja sa sobom sa turnira na kojima je bio najbolji. Ali ostale su još neke stvari za kraj njegove najuspešnije sezone.

Kako je mnogo medija javilo, Djoković je teniser koji je ove sezone samo od nagrada sa turnira na kojima je učestvovao, osvojio fenomenalnih 11 miliona dolara! To nebi bilo toliko fascinantno ako ne bismo uzeli činjenicu da su Nadal i Federer zajedno ove sezone osvojili samo 1 milion dolara više! Dovoljno o njegovoj dominaciji i u finansijskom smislu.

Novak Djokovic

Novak Djokovic

Novak je ostao dosledan svom izuzetnom karakteru. Pored toga što se zahvalio svim svojim navijačima, treneru i porodici koja je uvek bila uz njega, on se zahvalio i svom prvom treneru! Jelena Genčić je bila njegov prvi teniski trener i on ju je posetio sa trofejem sa Vimbldona. To je izgledalo ovako:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=HH_3zzqReZg

Pored osvojenih trofeja ove godine za koje se borio igrajući protiv najboljih tenisera na svetu, ovog puta boriće se za još jedan trofej protiv najboljih iz drugih vrsta sporta. Reč je o dodeli „Sportskog Oskara“. U ovoj borbi za titulu, Novak neće moći da utiče svojim teniskim znanjem. Odlučivaće uspesi i ostalih sportista iz drugih vrsta sporta. Najveću konkurenciju Novak će imati u vidu Lionela Mesija (fudbaler), Sebastijana Fetela (Formula 1) i Dirka Novickog (košarka).

Konkurencija je jaka, ali Djokovićevi uspesi ove godine su bili višestruki. Nadamo se da će našem teniseru biti naklonjen žiri i da će Novak sa sobom poneti još jednu titulu, ovog puta titulu koja obuhvata sve sportiste što bi bilo izuzetno priznanje kako za njega, tako i za Srpski sport.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Novak Djoković, Sportski Oskar, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.