21/12/11 - 22:14h

Novak Djoković donator!

 

Stigla su još neka priznanja na Novakov račun, sve ih je više iz dana u dan. Spominjalo se da je i postavio rekord svih vremena po zaradi od turnira na kojima je učestvovao, a deo toga je kao ambasador Unicefa upravo poklonio ovoj urganizaciji.

Novak Djoković

Krenućemo prvo od novih priznanja koja su stigla na njegovu adresu. Održan je 27. Izbor za najboljeg sportistu u muškoj i ženskoj konkurenciji od strane Američke sportske akademije. Inače, ovu prestižnu nagradu dodeljuje Američka akademija u saradnji sa svetskim poznatim medijima „USA Today“ i „NBC sport“. Upravo je Novak Djoković osvojio prvo mesto u muškoj konkurenciji, dok je ženskoj konkurenciji pobedila Tajvanska golferka Jani Čeng.

Sledeće priznanje je stiglo malo neočekivano po nama, jer ga dodeljuje američka agencija Asošijeted pres (AP). Nismo je očekivali zato što se ova agencija fokusirala na američke sportove kao što su bejzbol, američki fudbal, NBA… Prva dva mesta su upravo i pripala sportistima koji nastupaju na američkom tlu. Prvo mesto je zauzeo Aron Rodžers, koji nastupa u američkom fudbalu za ekipu Grin Bej Pekersa. Drugo mesto je zauzeo Džastin Verlender koji se bavi bejzbolom, a nastupa za Detroit Tajgerse. Naš teniser je zauzeo treće mesto na ovoj listi američke agencije i ukoliko uzmemo u obzir popularnost tenisa u odnosu na sportove kojima se bave prvo i drugoplasirani, uvidećemo da je Novak visoko plasiran jer tenis u Americi nije ni medju top 10 sportova što se tiče popularnosti. To ovu nagradu čini još većom nego što se u prvi mah čini.

Za kraj Djokovićeva plemenitost. Odvojio je sa bankovnog računa 100.000 dolara i kao ambasador Unicefa poklonio ga ovoj organizaciji. Njegov novac će biti usmeren ka ugroženoj deci u Srbiji i u celom svetu. Novak je ukratko dao komentar povodom ovog gesta:

„Nadam se da će moja donacija i podrška doneti promenu u životima male dece u Srbiji, posebno one dece koja imaju ograničene mogućnosti da dostignu svoje pune potencijale. Izgradnja solidnog temelja u ranim godinama ne samo da pomaže detetu da ostvari svoje pune potencijale, nego doprinosi i izgradnji boljeg društva u celini. Želim da pomognem deci u Srbiji i u celom svetu da ostvare svoje snove. Sva deca imaju prava i ta prava moraju da se štite“.

Ubrzo je stigao odgovor od direktorke Unicefa u Srbiji Judite Rajhenberg:

„UNICEF veoma ceni Novakovu posvećenost pravima dece, i posebno njegovo angažovanje na polju ranog razvoja najugroženije dece, što je kritična oblast u Srbiji“.

Šta reći na sve ovo sem: “Veliki” čovek, velika dela!

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Nagrade, Novak Djoković, Teniseri, Unicef, Vesti


Komentari: 1

 
luka December 21, 2011 Odgovori

mogli bi i drugi sportisti da slede djokovica sve pohvale djoleeeeeeeeeeee SRBINE

Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.