30/12/11 - 19:55h

Novak Djoković lako osvojio Abu Dabi!

 

Još jedna izuzetna partija Novaka Djokovića! Ni u finalu naš teniser nije imao dostojnog protivnika. David Ferer je kao i Federer u polufinalu protiv Djokovića uspeo da osvoji samo 3 gema- 6:2, 6:1! Ako je suditi po ovom turniru onda je “laka” sezona pred našim teniserom. Šalu na stranu treba biti veoma oprezan ipak je ovo bio samo egzibicioni turnir, ali moramo i priznati da je Novakova igra bila na najvišem nivou od svih učesnika na ovom turniru.

N. Djoković66
D. Ferer21

Najzanimljivije detalje meča možete videti ovde:

2011 Abu Dhabi - Djokovic def. Ferrer 2:0 (Final) (Highlights)

Drugi finalista je, kao što rekosmo, David Ferer. On je u svom polufinalu bio bolji protivnik i pobedio sunarodnika, drugog igrača sveta, Rafaela Nadala. On je takodje bio ubedljiv u ovom duelu kao i Novak u svom. Ferer je slavio u dva seta rezultatom 6:3, 6:2. Ipak u ovom meču moramo uzeti u obzir da je Nadal nastupio na ovom turniru sa povredom ramena koja ga je očigledno sputala da pruži daleko bolju partiju od prikazane.

Ovo su izjavili finalisti pred subotnji meč:

“Startovao sam veoma dobro. Rafa je imao problem sa ramenom i znao sam da neće moći da da sve od sebe. Srećan sam na koji način sam odigrao ovaj meč i jako sam zadovoljan mojom formom. Uvek se trudim da odigram dobar tenis i nadam se da će publika uživati u mom i Novakovom okršaju“ rekao je Ferer.

Novak Djokovic, Dejvis Kup, Srbija

Novak Djoković, Dejvis Kup, Srbija

Dok je Novakov komentar bio:

“Ovo je jedan divan događaj i sviđa mi se da igram pred ovom publikom. Odigrao sam sjajno. Imao sam prednost zbog odigranog meča sa Monfisom, jer sam se prilagodio podlozi za razliku od Rodžera koji nije imao priliku ove godine da pre ovog okršaja stane na ovaj beton“, rekao je Đoković i dodao:

“Imam velike ambicije, to ne krijem i moram naznačiti. Biće jako teško uraditi i ponoviti ono što sam uradio prošle godine, ali ću se potruditi da se snovi opet ponove. Ovo je sjajna uvertira i spreman sam za nastavak“

I mi se nadamo i želimo Novaku da predstojeća sezona bude isto toliko uspešna kao ona što je iza njega i da već u sutrašnjem meču obezbedi sebi prvu titulu, koja bi mu bila dodatna motivacija u predstojećim još većim i težim iskušenjima na turnirima tokom 2012 godine.

(Tenis Uživo, D. Peruničić)


Teme:   Direktan prenos, Egzibicioni meč, Live Prenos, Novak Djoković, Teniseri, Turniri


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.