09/04/24 - 07:49h

Novak: Čekam taj “Mohito” na plaži sa Rafom – tri pobede nad njim se izdvajaju (Video)

 

Novak još jednom o svom najvećem rivalstvu.


Source: Getty Images AsiaPac

Dan pred svoj prvi meč na Mastersu u Monte Karlu, Novak Đoković je razgovarao sa novinarkom Eurosporta. U svim skorašnjim intervjuima srpskog tenisera, pitanja su ista ili slična, ali on uvek pronađe način da nadgradi odgovor i počasti pripadnike sedme sile rečenicama za upečatljiv naslov.

Ponovo je pričao o najvećem rivalstvu koje je imao kroz karijeru – odabrao je tri meča protiv Nadala koja su mu ostala u upečatljivom sećanju.

-Uh, bilo ih je mnogo, ali, naravno, radije pamtim one koje sam ja dobio, ha ha. Naravno, finale Australijskog opena 2012, koje je trajalo skoro šest sati. Pamtim i moju prvu pobedu na šljaci, u Montre Karlu 2013. Prvi put sam ga savladao na Rolan Garosu 2015, ali sam mnogo više puta izgubio od njega na šljaci. Biram ta tri meča, ali sam mnogo češće gubio na šljaci. Igrali smo oko 50 puta, to je zaista neverovatno rivalstvo, jako sam ponosan na to. Mislim da ćemo ga u potpunosti shvatiti i ceniti kada ostavimo rekete i prisetimo se svega uz “Mohito” na nekoj plaži.

Kao teniski fan, voleo bih da igra bar još jedan turnir pre nego što se povuče. On kaže da bi ovo mogla da bude njegova poslednja sezona, ali je do sada odigrao samo jedan turnir, u Brizbejnu.
Zajedno smo putovali u Ameriku, video sam ga potom u Indijan Velsu, sve je pokušavao da igra. Šljaka je njegova omiljena podloga, svi znamo šta je sve na njoj postigao, naročito na Rolan Garosu. Igranje u Parizu je njegov glavni cilj, uvek to govori. Zato se zbog tenisa, a naročito Rolan Garosa, i nadam da će igrati tamo. Bilo bi sjajno da odigramo još jedan veliki meč – dodao je Đoković.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Novak Djoković, Rafael Nadal, Teniseri, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.