27/08/21 - 21:49h

“Novak će završiti kao GOAT, sviđalo vam se to ili ne”

 

Barbara Šet veruje da će Novak Đoković biti najbolji teniser svih vremena.


Foto: Getty Images AsiaPac

– Mislim da će Novak na kraju završiti kao najbolji svih vremena. Da li vam se to sviđa ili ne, to nije važno. Ako osvoji ovaj turnir imaće najviše grend slemova. Ne verujem da će Federer osvojiti još jedan. Bili bismo srećni da ga vidimo da igra, zajedno sa Rafom, ali stvari nisu nimalo lakše. Ne verujem ni da će Medvedev, Cicipas ili neko drugi osvojiti 21 titulu. Novak izgleda kao da ima 27 ili 28 godina. Veoma je spreman i dobro se stara o svom telu. Čak i da ne uzme titulu u Njujorku, osvojiće ih još. Zna koliko je važno narednih nekoliko godina. – rekla je ona.

Šet se osvrnula i na to ko bi mogao da mu bude najveći rival u Njujorku.

– Ovim redom, Medvedev, Cicipas, Zverev pa Beretini. Rubljov je takođe igrao dobro. Očekujem uzbudljiv turnir. Na poslednjih nekoliko slemova videli smo kako se Novak nosi sa mladim igračima. Veoma dobro podnosi pritisak. Očigledno će ga osećati i tokom naredne dve nedelje, inače ne bi bio čovek. On može da osvoji sva četiri turnira u godini. Sve je u tome kako će se nositi sa pritiskom, biće interesantno.

Nekadašnja teniserka istakla je da ne brine za tenis nakon povlačenja “Velike trojke”.

– Danil će osvojiti slem, možda već sad, ko zna? Sigurna sam da jednom hoće, već je pobeđivao najbolje i razvio se kao igrač. Zverev takođe. Nisam zabrinuta za muški tenis posle Rodžera, Rafe i Novaka jer je ovo dobra generacija. Imaju drugačije stilove i jake ličnosti. Sve je uzbudljivo u toj mešavini novih i starih generacija, svi čekaju da vide ko će od tih mladih prvi doći do grend slema.

(Tenis Uživo, T. Popov)


Teme:   Grend Slem, Novak Djoković, Teniseri, Turniri, US Open, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.