23/11/16 - 17:19h

Norman: Nemoguće je izbeći svađe sa Vavrinkom

 

Magnus Norman otkrio “pikanterije” iz saradnje sa Stanislasom Vavrinkom.


zimbio.com

zimbio.com


Magnus Norman je proglašen za najboljeg trenera u 2016. godini. Njegov pulen, Stanislas Vavrinka, i treću godinu za redom je osvojio jedan grend slem turnir.

Njihova saradnja je počela 2013. godine, i sve velike uspehe koje je Švajcarac napravio, napravio je sa Normanom u timu.

Šveđanin, međutim, smatra da još ima mesta za napredak.

Već je bio u Top 10 i igrao je važne mečeve poput onog sa Novakom Đokovićem u Australiji. Za razliku od prošlosti, sada je sposoban i da pobeđuje najbolje u najvažnijim mečevima. Ipak, moramo da radimo na nekim delovima njegove igre – rekao je Norman.

Glavni, čini se i nepremostivi problem za Vavrinku jeste kontinuitet.

Kao treneru, to mi ponekad jeste frustrirajuće. Rizično je igrati dobro samo na grend slem turnirima jer onda lako možeš da ostaneš praznih šaka. Zašto se to dešava? Postoje stvari koje ostaju samo između nas i koje drugi ljudi ne moraju da znaju. Nekada je teško izbeći žustre rasprave, ali od prve nedelje naše saradnje rekao mi je da moram da budem iskren. Ništa ne krijemo.

U tri sezone, Vavrinka je osvojio tri različita grend slema. Prvi veliki uspeh napravio je u Melburnu 2014, potom na Rolan Garosu 2015, i na Ju Es openu 2016. Po nekoj hijerarhiji, očekuje se da naredne takmičarske godine Švajcarac pokori Vimbldon.

Još nismo o tome razgovarali. Sada nam je cilj da se poboljša na Masters turnirima, a možda dodamo još jedan turnir pre Vimbldona, Štutgart ili Hertogenboš, pošto je do sada igrao samo na Kvinsu – otkriva Norman.

(Tenis Uživo, M. Marjanović)


Teme:   Magnus Norman, Stanislas Vavrinka, Vesti


Komentari

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.